Харьков

Процесс психологического отбора кандидатов на службу по контракту - комментарии гвардейцев

8 февраля 2018 17:50

Як відбирають майбутніх контрактників до Національної гвардії? Чи можна потрапити до її лав без психологічних тестів? Та що робити, якщо їх не склав? Начальник психологічної служби військової частини 3035 майор Оксана Овсієнко розповіла про те, з якими труднощами стикаються кандидати та як їх можна подолати.

Зазвичай громадяни збираються на тестування невеличкими групами: по три – чотири, зрідка, п’ять – шість осіб. Одні сповнені рішучості, бо впевнені, що посвідчення гвардійця у них вже майже «в кишені», мовляв досить лише пройти певні формальності. Інші дуже нервуються, і під час тестування сильно втомлюються. Власне перший, хто зустрічає кандидатів на військову службу за контрактом – психолог. Тести здаються у першій половині дня, переважно у вівторок, коли людина перебуває у найбільш активному, зібраному стані, адже на неї чекає досить довгий список питань. На них варто відповідати максимально щиро та чесно. Тут треба показати, ким ти є насправді, розкритися, а не демонструвати ким хочеш здаватися. Тести всі ці нюанси виявляють. Про все це повідомляється під час детального ознайомлення з умовами проведення анкетування, тестування та інтерв’ю.

«Психологічно-професійний відбір – це обов’язкова процедура проходження відбору кандидатів на військову службу за контрактом. У випадку отримання висновку «не рекомендується» від психолога, кандидати можуть пройти тестування через шість місяців, тому що індивідуальні особливості можуть змінитися за цей час. «Відсів», аналізуючи 2017 рік, у нас невеликий, 15 відсотків, тому що кандидати приходять вмотивовані. Суб’єктивний фактор отримання рекомендації «не рекомендовано» виключений, тому що підраховує тести компьютер. За загальними балами робиться висновок. Коли відповідаєте на тести, уважно читайте інструкцію. Правильне розуміння інструкції - наполовину успішно складений тест», - розповіла начальник психологічної служби військової частини 3035 майор Оксана Овсієнко.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling