Экономика

Контрактникам ВСУ компенсируют аренду жилья

8 февраля 2018 17:32

Верховна Рада запровадила виплати компенсацій за винаймання житла військовослужбовцям-контрактникам рядового, сержантського та старшинського складу. Відповідний законопроект ухвалили народні обранці 8 лютого, інформує УНІАН.

Як повідомляється, закон "Про внесення зміни до статті 12 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" підтримали 230 депутатів.

Згідно документу, військова частина у разі відсутності службового житла зобов'язана орендувати його для військовослужбовців, а також членів їх родин, або за їх бажанням виплачувати грошову компенсацію за піднайом (найом) житла.

У разі відсутності службового житла військові рядового, сержантського і старшинського складу, що проходять військову службу за контрактом і не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися безплатно у спеціально пристосованих казармах у розташуванні військової частини, а сімейні — у сімейних гуртожитках.

Умови у таких казармах повинні відповідати вимогам, які висуваються до гуртожитків, що призначені для проживання самотніх громадян.

Для реалізації цього потрібно близько 786 мільйонів гривень на рік, підрахували ініціатори закону.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling