Политика

МИД требует пустить украинских или иностранных врачей к удерживаемому в России Грибу

8 февраля 2018 19:43

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з черговою відмовою Російської Федерації допустити українських лікарів до незаконно утримуваного в Росії Павла Гриба, а також ігноруванням численних звернень Генерального консульства України в Ростові-на-Дону з приводу отримання актуальної інформації про стан його здоров'я.

Погіршення стану здоров’я Павла Гриба в закладі тримання та ненадання медичної допомоги розцінюємо як форму тиску на нього задля одержання необхідних слідству свідчень.

Такі дії демонструють ігнорування російською стороною не тільки рішення Європейського суду з прав людини №ECHR-LE2.3R від 6 жовтня 2017 року, а й основоположних прав людини.

Вимагаємо негайно допустити українських або іноземних лікарів до Павла Гриба для оцінки стану його здоров’я та надання необхідних медичних рекомендацій.

Закликаємо міжнародних партнерів посилити дипломатичний тиск на Російську Фдерацію і виступити на захист життя, безпеки та прав громадян України, які незаконно утримуються на території Росії.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling