Политика

Муженко уверял военных атташе в мощи ВСУ

9 февраля 2018 17:38

Наявність бойового досвіду у особового складу Збройних Сил України є їх вагомою перевагою, водночас, наявність досвіду участі у бойових діях є вирішальним критерієм для призначення військовослужбовців на вищі посади.

Таке переконання, 8 лютого, під час зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе висловив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

— Кількість командирів батальйонів бойових бригад, які були призначені в період з 2014 по 2018 роки, значно перевищує кількість самих батальйонів. Тобто, за цей період в батальйонах призначені вже другий, або навіть третій командир. Всі вони мають великий бойовий досвід і отримали нові посади. Взагалі, наявність бойового досвіду — це основний критерій призначення на вищу посаду, — зауважив генерал армії України Віктор Муженко.

Він уточнив, що така ж ситуація існує відносно командирів бригад, командувачів оперативних командувань Сухопутних військ і повітряних командувань Повітряних Сил, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Морської піхоти.

Генерал армії України Віктор Муженко нагадав, що у 2018 році з вищих військових навчальних закладів випускатимуться офіцери, з яких 25 відсотків — це ті люди, які поступали у ВНЗ з посад солдатів та сержантів після літніх боїв 2014 року.

— Це люди, які свідомо обрали свій життєвий шлях, з розумінням існуючих загроз для життя і здоров’я. Напевно, вони будуть найбільш мотивованими офіцерами, які прийдуть у війська цього року, — наголосив військовий керівник.

За словами генерала армії Віктора Муженка, із загальної кількості військовослужбовців, які зараз проходять навчання, 48 відсотків мають досвід бойових дій. Серед слухачів військових ВНЗ тактичного рівня кількість таких людей складає 41 відсоток, на оперативно-тактичному рівні — вже 86 відсотків, і нарешті, на оперативно-стратегічному рівні вже 100 відсотків офіцерів мають досвід АТО і є учасниками бойових дій. Це — майбутні командири та військові керівники, які братимуть активну участь у захисті країни та у реформуванні її Збройних Сил.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling