Криминал

В Чернигове задержан воры, пытавшиеся грабить банкоматы с помощью софта

10 февраля 2018 15:33

Сегодня, 10 февраля, в Чернигове их задержали оперативники уголовного розыска полиции Черниговщины совместно с работниками Киевского управления Департамента киберполиции.

Двое злоумышленников, с помощью вредоносного программного обеспечения, предоставляли команду банкомата на выдачу наличных. Всего таким образом за два месяца они завладели суммой в почти миллион гривен.

По данному факту начато уголовное производство.

Поліцейські встановили, що злочинна група, у складі двох осіб, механічно пошкоджувала банкомати та отримувала доступ до сервісного роз’єму. Після цього, за допомогою шкідливого програмного забезпечення, вони давали команду на видачу готівки.

Поліцейські провели комплекс оперативно-технічних заходів та за його результатами встановили осіб, причетних до крадіжок з банкоматів. Крім того, для приховання своєї злочинної діяльності зловмисники використовували підроблені документи та постійно змінювали місце проживання.

Сьогодні, 10 лютого, поліцейські затримали зловмисників. Встановлено, що група діяла з середини грудня 2017 року. Напередодні, вони за такою схемою викрали 200 тисяч гривень у одному із банкоматів райцентру Чернігівської області. Під час затримання у підозрюваних вилучено готівку та флеш картку, на якій знаходилось програма зі шкідливим програмним забезпеченням.

Наразі поліція продовжує проводити комплекс заходів, спрямованих на встановлення і затримання інших учасників злочинної групи та вилучення речових доказів.

Правоохоронці обґрунтовано підозрюють цю групу у причетності до вчинення кількох аналогічних крадіжок в різних районах області.
Триває досудове розслідування у межах розпочатого кримінального провадження.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling