Спорт

В Тернополе прошли "Игры Героев" (фото)

11 февраля 2018 07:58

У Тернополі в ТРЦ "Подоляни" відбулись «Ігри Героїв» - всеукраїнські змагання із силового багатоборства для воїнів АТО, які отримали поранення та людей з інвалідністю. Ця подія об’єднала навколо себе сміливців з різних міст України, які не згодні з поняттям «з обмеженими можливостями» і вважають, що всі обмеження лише в голові. Під час змагань учасники боролися у трьох видах: атлети на візках, атлети з протезом нижніх кінцівок, атлети з ампутацією верхніх кінцівок. Спортсмени демонстрували мужність, гарт та силу волі, незважаючи на життєві труднощі штовхали гирі, штангу, підіймались по канату з прив’язаними візками, підтягувались та виконували нормативи на спортивних тренажерах.

Військовий оркестр Тернопільських артилеристів відкривав і закривав змагання виконанням державного гімну України, а також у перервах підіймав бійцівський дух, виконавши ряд музичних композицій. Під час змагань хвилиною мовчання згадали тих, хто віддав найцінніше - власне життя заради миру і незалежності України, полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

На заході були присутні волонтери, військовослужбовці, родини загиблих захисників України, яким подарували квіти і подякували за синів, батьків, дітей яких вони виховали, але нажаль сьогодні їх з нами немає.

Гість заходу, актор, який виконав роль гіда у фільмі "Кіборги" Роман Ясіновський привітав присутніх та побажав незламної витримки, яку мали захисники України у найгарячіших точках Донецького аеропорту.

«Ігри героїв» були насиченою культурно - мистецькою програмою, яка в перерві дала можливість учасникам ігор перепочити та набратись нових сил. Гурт «Фіра» і танцювальний колектив «Альянс» дарували присутнім колоритні виступи з композицій тематики війни і героїчних вчинків воїнів АТО, захисників і добровольців, котрі першими пішли на захист України. На завершення «Ігор нескорених» переможців нагородили кубками, медалями та грамотами від організаторів змагань та меценатів заходу. А на згадку фото і слова подяки тим, хто не зламався.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling