Политика

Матиос признал проблему некачественных медкомиссий в военкоматах ради погони за планом призыва

11 февраля 2018 19:00

Про це головний військовий прокурор України повідомив на персональному сайті, коментуючи причини массових небойових втрат у ЗСУ:

Кількість небойових втрат серед наших військових з 2014 року, за вашими словами, – більш як 10 тисяч. Понад 6 тисяч із них поранені і не зможуть служити, інші – вбиті. Чому так багато?

Фактично по кількості це – три повноцінні бригади. Хвороби, вживання алкоголю, необережне поводження зі зброєю, умисні злочини щодо своїх же співслужбовців. Був випадок, коли у стані алкогольного сп’яніння гранату кинули в буржуйку – 13 людей постраждали в наметі. Інший розстріляв своїх – троє загинуло. ДТП, порушення правил поводження з технікою. Плюс неякісний підбір людей при проходженні медкомісії при призові. Зараз ситуація покращилась.

10 тисяч людей були не готові до жорстких умов армії, умов війни. Війна відкриває в людині найгірші або найкращі риси. Так було завжди. Чи можна це мінімізувати? Можна. Для цього треба жорстку дисципліну та невідворотність покарання за вчинені злочини. Торік відправили до суду 52 військових – коли рядовий чи сержант застосував зброю або погрозу до свого командира, відмовлявся виконувати накази.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling