Политика

В Виннице обсудили перспективные направления сотрудничества между Воздушными Силами ВС Украины и США

15 февраля 2018 09:22

14 лютого, у Вінниці, в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України відбулася робоча зустріч представників апарату Аташе з питань оборони при посольстві США в Україні з представниками Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Американську делегацію представляли полковник Томас Куін Уофорд — Аташе з питань оборони при посольстві США в Україні, майор Майкл Беард — військово-повітряний Аташе та представники відділу оборонного співробітництва при посольстві США в Україні. Українську сторону очолив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов.

Основною метою зустрічі було уточнення попередніх ініціатив та перспективних напрямків двостороннього співробітництва.

Відкриваючи зустріч генерал-полковник Сергій Дроздов подякував американській стороні за увагу, яку вони приділяють питанням України та її проблемам. — Я сподіваюся, що ця співпраця продовжиться і надалі, — наголосив командувач Повітряних Сил ЗС України.

Українська сторона представила для іноземних гостей брифінг-презентації щодо сучасного стану та перспектив розвитку Повітряних Сил ЗС України з урахуванням досвіду участі в АТО, розвитку безпілотної авіації України та стану виконання заходів двостороннього співробітництва в рамках БОКК.

Також обговорили питання стосовно потреб України в матеріально-технічній та консультативно-дорадчій допомозі з боку США, в тому числі для створення Центру спеціальної підготовки та виживання особового складу Збройних Сил України.

Окрім того, з американською стороною були обговоренні шляхи вирішення проблемних питань із забезпеченням льотного складу Повітряних Сил ЗС України кисневими масками, наданими раніше ВПС Національної гвардії штату Каліфорнія, переоснащення авіаційного парку бортовими засобами РЕБ, приведення аеродромної мережі України у відповідність до стандартів НАТО, а також обговорили участь військовослужбовців у програмі МРЕР, щодо обміну офіцерами та курсантами.

— США завжди підтримували Україну у відстоюванні її суверенітету та недоторканності та продовжуватимуть всіляко її підтримувати до того часу, поки вона не переможе, — зазначив полковник Томас Куін Уофорд.

Одним із основних питань, які обговорювалися під час зустрічі, було питання щодо участі сил і засобів Повітряних Сил ЗС України в багатонаціональних навчаннях, зокрема в міжнародному навчанні «Clear Sky-2018», проведення яких заплановано на осінь цього року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling