Харьков

В Харькове гвардейцы показали абитуриентам оружие Нацгвардии (фото, видео)

19 февраля 2018 12:14

В Харківському Національному університеті Внутрішніх справ провели день відкритих дверей, до якого залучились вищі військові навчальні заклади Харкова. Під час заходу особовий склад Академії Нацгвардії представив свою навчально-матеріальну базу начального закладу.

Курсанти продемонстрували новітнє озброєння та засоби захисту, які використовуються підрозділами Національної гвардії України, представили новітні моделі радіостанцій. Присутні власноруч налагоджували зв’язок та передавали радіосигнали один одному.

Відвідувачі виставки ознайомились із зразками форми одягу, яка використовується військовослужбовцями у повсякденній діяльності, екіпіровкою та спеціальними засобами нацгвардійців, які застосовуються при виконанні службово-бойових завдань різного характеру. Гвардійці охоче відповідали на питання цивільного населення, змістовно пояснюючи ціль і призначення їх екіпіровки.

Майбутні абітурієнти мали змогу приміряти військове обмундирування Національної гвардії та потримати в руках новітні зразки озброєння українського виробництва.

«У теперішній важливий для України час заходи подібного характеру є вкрай необхідними. Вони формують у громадського населення правильну уяву про службу, про відповідальну роль, покладену на Нацгвардію. Приємно було спостерігати, що молодь цікавиться військовою службою та готові захищати Батьківщину», - розповів сержант Олександр Лагус.

А в Національній академії Національної гвардії України пройшов день відкритих дверей. Близько півтисячі учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв міста Харкова та Харківської області ознайомилися із військовим навчальним закладом.

На плацу навчального закладу присутні мали змогу побачити виступи підрозділу спеціального призначення, парадного розрахунку з карабінами та шаблями, виставку сучасної та раритетної техніки, зразки новітнього озброєння та спеціальної військової форми одягу.

Гостям продемонстрували умови проживання та навчання: навчальні класи, їдальню та спальні приміщення, спортивно-тренажерний та вогневий комплекси. Найбільше захоплення у школярів викликала можливість спробувати себе у якості членів екіпажу бойових машин на сучасному тренажері.

"Я хочу бути військовим і бути гордістю для своєї сім'ї. Тому я сьогодні прийшов ознайомитися з Академією як з потенційним майбутнім навчальним закладом, в якому маю намір навчатися. Мене особисто дуже вразив показовий виступ взводу спеціального призначення. Все, що я побачив, мене дуже сподобалося", – зазначив учень гімназії Іван Ревакович.

Наприкінці всім присутнім продемонстрували відео в центрі культури про життєдіяльність та навчальний процес Національної академії, а вокальні колективи підготували цікаву концертну програму.

Варто зазначити, що залишаючи стіни навчального закладу, чимало з відвідувачів не приховували свого бажання у майбутньому поповнити курсантські лави.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling