Харьков

В Харькове следователей СБУ будут таскать на допросы из-за одиозного судьи Лазюка

23 февраля 2018 15:14

Харківський суд ухвалив поновити розслідування у справі про нібито провокацію працівниками СБУ хабара одіозному судді Сергію Лазюку.

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в ухвалі Ленінського районного суду Харкова від 9 лютого.

Суд розглянув скаргу адвоката судді Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка на постанову військової прокуратури про закриття провадження за ч. 2 ст. 370 КК України (провокація хабара).

Захист судді наполягав, що працівники Управління СБУ в Харківській області провокували дачу Лазюку хабара, за який його тепер судитимуть.

Слідчий Військової прокуратури Харківського гарнізону заперечував проти задоволення скарги, вказуючи, що досудове розслідування проведено повно, постанова про закриття кримінального провадження винесена законно та обґрунтовано.

Мотивуючи постанову про закриття справи, слідчий зазначив, що допитав співробітників УСБУ в Харківській області, які заперечували провокування хабара Лазюку. Слідчий вказав, що під час досудового слідства встановлено, що співробітники УСБУ не вчиняли дій, спрямованих на підбурення осіб щодо пропонування, обіцянки чи надання неправомірної вигоди Лазюку. Слідчий додав, що кримінальне провадження за обвинуваченням судді вже завершена та передана до суду.

Незважаючи на це, суд задовольнив скаргу адвоката Лазюка та скасував постанову про закриття провадження щодо нібито провокування хабара.

Як повідомляв Depo.Харків, суддю Дзержинського райсуду Харкова Сергія Лазюка затримали 21 січня 2016 року. За версією слідства, він вимагав від позовника близько 1 тис. дол. за позитивне рішення питання про примусове виселення іншої особи з житла. Правоохоронці затримали суддю у службовому кабінеті під час отримання частини хабара. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Навесні 2017 року Лазюк через суд відкрив кримінальне провадження за фактом вчинення злочину оперуповноваженими Управління СБ України в Харківській області, котрі нібито провокували давання йому зазначеного хабара.

Довідка Depo.Харків. Суддя Лазюк відомий тим, що призначав адмінпокарання учасникам Євромайдану, а також визнав законним рішення Харківської міськради щодо особливого статусу російської мови тощо.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling