Политика

В "Десне" меняют подходы к обучению бойцов (фото)

25 февраля 2018 15:56

У 169 навчальному Центрі Сухопутних військ Збройних Сил України «Десна» заняття проходять не лише в навчальних корпусах, але й на тактичних полях, полігонах та танкодромах. Навчальні класи обладнані новітніми тренажерами та дають можливість слухачам, не виходячи з навчальних аудиторій, зорієнтуватися на місцевості, вивчати її особливості перед тим, як виїжджати на полігон, відпрацьовувати навички стрільця не витрачаючи при цьому жодного патрону.

Щоденно з слухачами Центру проводяться лекції, відповідні тренінги, після яких, заняття проводяться вже безпосередньо на тактичних полях, полігонах та танкодромах.

За словами командира 169 навчального Центру «Десна» полковника Віктора Ніколюка, змінився підхід до навчального процесу щодо підготовки військовослужбовців до злагоджених дій, які їм потрібні при виконанні завдань в районі бойових дій на сході України.

— Виходячи з того фінансового ресурсу який був, було вивчено різні програми підготовки та прийнято рішення про закупівлю різних систем відповідно до стандартів НАТО. Це зокрема, комп’ютерна система VBS-3, яка дозволяє проводити тренування як одиночних військовослужбовців, так і відділення, аж до взводу включно, — наголосив полковник Віктор Ніколюк.

Він також зазначив, що в навчальному центрі приділяється велика увага індивідуальній підготовці військовослужбовців, тому поступово система навчання вдосконалюється, а навчальна база переобладнується.

— В березні ми запускаємо програму індивідуальної підготовки фахівців танкових підрозділів, яка буде протягом одного, двох тижнів випробувана на військовослужбовцях нашого центру. Крім того, до кінця року буде оновлена та поповнена тренажерна база, що надасть можливість проведення навчання за різними спеціальностями більш ефективніше, — підкреслив полковник Віктор Ніколюк.

Такий інноваційний процес навчання розширює розуміння військової справи, підвищує рівень умінь військовослужбовців та дозволяє в подальшому більш ефективно використовувати техніку та боєприпаси, при цьому заощаджуючи гроші.

Окрім того, полковник Віктор Ніколюк зазначив, що програми навчання міняються та вдосконалюються, враховуючи досвід бійців, які прибувають на навчання для вдосконалення своїх теоретичних та практичних дій після виконання завдань на сході України.

— Саме досвід, який військовослужбовці отримали під час бойових дій використовується у навчанні курсантів професійними інструкторами які теж виконували завдання за призначенням в районі проведення АТО, — сказав командир навчальної частини.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling