Криминал

Киевская полиция задержала чиновников с чемоданом, в котором было 1,3 мгн гривен

1 марта 2018 13:38

Оперативники управления защиты экономики в Киевской области и следователи военной прокуратуры Киевского гарнизона разоблачили группу должностных лиц в земельных махинациях.

Как сообщили в пресс-службе киевской полиции, в состав группы входили руководители районной государственной администрации и работник структурного подразделения Госгеокадастра.

Під час слідства правоохоронці встановили, що голова РДА, його заступник та державний кадастровий реєстратор районного відділу ГУ Держгеокадастру в Київській області організували злочинну схему по вирішенню земельних питань. За надання в оренду земельних ділянок систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду.

Під час проведення процесуальних заходів було задокументовано факт вимагання фігурантами справи 1,3 мільйона гривень хабара за надання в оренду майже 300 га землі. До речі, вказані земельні ділянки (паї), належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких наразі невідоме.

28 лютого працівники управління захисту економіки в Київській області Нацполіції та слідчі військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону провели затримання посадовців, які одержали вказану суму коштів від голови правління однієї з місцевих громадських організацій.

Наразі голова РДА, його заступник та державний кадастровий реєстратор районного відділу ГУ Держгеокадастру в області затримані у порядку статті 208 КПК України.Досудове розслідування проводиться в межах кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання останнім міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На даний час встановлюється коло осіб, які також можуть бути задіяні у злочині.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling