Политика

Полторак рассказал о борьбе с коррупцией в армии (видео)

5 марта 2018 07:10

«Головний чинник у боротьбі з корупцією — ліквідувати передумови, які сприяють корупційним діям. Це один із пріоритетів та головних завдань, які я поставив перед собою, коли прийшов на посаду Міністра оборони. Я дію саме за цим принципом». На цьому наголосив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час зустрічі з представниками ЗМІ.

— Якщо порівняти Збройні Сили у 2014 та 2017 роках, це абсолютно різні Збройні Сили. Якщо взяти фінансовий ресурс, який був у тих роках, то в абсолютних цифрах є збільшення. Проте, якщо взяти по фінансовим можливостям, то він не дуже відрізняється. Підкреслю, коли ми довели, що можна при правильному прийнятті рішень щодо закупок, зазначу, при прозорих закупівлях, досягнути результат, то при тому ж ресурсі ми зробили в сотні разів більше, ніж у 2014 році, — повідомив Міністр оборони України.

Степан Полторак пояснив, якщо порівняти бюджет 2014 року, коли почалась війна, то бюджет 2017 року був збільшений втричі. Проте, в той же час кількість Збройних Сил у 2014 році становила 150 тисяч осіб, а у 2017 році — вже 255 тисяч. Причому, певну роль зіграла інфляція в країні.

— У 2014 році в нас не було у що одягнути людей, були відсутні запасні частини для техніки, не було потрібних боєприпасів, системи підготовки, воїни і льотчики були непідготовлені. Загалом, була катастрофічна ситуація і готових до ведення бойових дій було 5-6 тисяч чоловік. Але ми спромоглися невідкладно вирішити ці питання, й більше того — досягнути певних здобутків у підвищенні забезпечення, — повідомив Степан Полторак.

— В 2017 році сталося що ми перейшли на контрактну армію, в районі АТО воюють тільки контрактники. Ми тільки в 16-17 році по контракту набрали 110 тисяч чоловік. Ми забезпечили основним озброєнням і технікою всі ЗС України і почали формувати корпус резерву. Танкові, артилерійські бригади, ті які готові, заправлені і вони вже готові виконувати завдання при ускладнених ситуаціях. Ми підготували резерв більше 150 тисяч осіб, які мають досвід ведення бойових дій, — зазначив Міністр оборони.

Глава оборонного відомства також розповів, що всі посадові особи, які призначаються на посади в Міністерстві оборони та Генеральному штабі проходять через поліграф, спеціальні перевірки. В основному, 99,9 відсотків — це люди, які мають бойовий досвід.

— Я, як Міністр, всі мої заступники, Генеральний штаб робили й робитимемо усе можливе, щоб слово «корупція» не мало жодного відношення до Міністерства оборони України, — наголосив Степан Полторак.

— Дуже хотілося б, щоб всі звинувачення доводилися до логічного завершення, щоб це не шкодило Збройним Силам і щоб деякі правоохоронні органи не використовували Збройні Сили для того, щоб піаритися, розуміючи, що у нас у армії великий бюджет і є ризики, — зауважив глава оборонного відомства.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling