Харьков

Гвардейцы - Шевченко! (видео)

9 марта 2018 11:29

До 204-ої річниці від Дня народження славетного українського поета Тараса Григоровича Шевченка, в Національній академії Національної гвардії України курсанти читали вірші про згадку Великого Кобзаря.

Курсанти відтворили вірш Ліни Костенко про видатного поета України. Яскравий, трагічний і водночас героїчний світ Шевченкового слова вніс неоціненний вклад у розвиток української культури, мови й нашої державності.

Гвардійці Центрального оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України зачитали вірші великого Кобзаря.

Місця для читання обрані не випадково кожне з них носить символічний характер та присвячене видатній особі, Тарасу Григоровичу Шевченко. Ними стали набережна Дніпра та пам’ятники Т.Г. Шевченку у місті Дніпро.

У Дніпровському академічному театрі драми та комедії імені Горького відбулася прем’єра постанови «До дня народження Генія України Т.Г. Шевченка» у жанрі літературно-музичної композиції за участю військової частини 3021.

У постановці взяв участь солдат строкової служби Андрій Пелант - переможець конкурсу читців серед особового складу полку на краще декламування творів Т.Г. Шевченка «Шевченківські читання».

Сам Андрій каже: «Ще зі шкільних років брав участь у схожих заходах і мені дуже приємно, що потрапивши на військову службу, я вкотре згадав Шевченка».

Багато років триває співпраця військової частини з театрами міста, завдяки чому військовослужбовці відвідують вистави майже щотижня. Патріотичне виховання особового складу та любов до України стали невіддільною частиною військового колективу полку.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling