Экономика

Кабмин разорвал экономическое сотрудничество Украины с Россией

21 марта 2018 13:30

Кабінет Міністрів України розірвав програму економічного співробітництва з Росією на 2011-2020 роки.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду в середу.

Кабмін, зокрема, припинив дію цього документа, а також доручив Міністерству закордонних справ України в установленому порядку поінформувати уряд Росії.

Як повідомлялося, 7 червня 2011 року на той час прем'єр-міністри Росії Володимир Путін та України Микола Азаров підписали Програму економічного співробітництва двох країн на 2011-2020 роки.

Програма економічного співробітництва є документом, що відображає сукупність погоджених поглядів Росії та України на перспективи їхнього довгострокового взаємовигідного співробітництва в економічній сфері як рівноправних незалежних держав-партнерів. У програмі розглядалися цілі та засоби розвитку російсько-українського економічного співробітництва, його основні напрями і пріоритетні галузі, а також очікувані результати.

Документом визначені основні напрями співробітництва: вдосконалення режиму вільної торгівлі товарами і захисту прав інвесторів, формування інтегрованої системи платіжно-розрахункових операцій, забезпечення вільного пересування громадян, співпраця в галузі технічного регулювання, інновацій і наукових досліджень, прикордонна і міжрегіональна співпраця, військово-технічна співпраця та співпраця у сфері конкурентної політики.

Пріоритетна співпраця передбачалася в таких галузях: вуглеводнева енергетика, електроенергетика, ядерна енергетика, авіаційна промисловість, космічна промисловість, суднобудування, агропромисловий комплекс, транспорт і логістика та курортно-рекреаційний комплекс. Крім того, пріоритетною визначалася співпраця в соціально-гуманітарній сфері.

Ключовими цільовими показниками обсягів взаємної співпраці, яких передбачалося досягти за результатами виконання програми, були: підвищення обороту двосторонньої торгівлі товарами в середньому не менше ніж на 10-15% на рік (у фізичних обсягах); підвищення обороту двосторонньої торгівлі послугами в середньому не менше ніж на 12-15% на рік; підвищення частки торгівлі несировинними товарами, а також послугами з третім країнами; підвищення обсягу взаємних інвестицій в середньому не менше ніж на 15-20% на рік; підвищення випуску підприємств зі взаємним інвестиціями не менше ніж уп'ятеро до 2020 року.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling