Общество

Верховная Рада Украины поддержала изменения в УПК

22 марта 2018 13:41

За законопроект №8151 свої голоси віддали 256 народних депутатів. Згідно з прийнятим Законом, клопотання правоохоронців про проведення процесуальних дій подаватиметься до місцевих судів, де знаходяться органи досудового розслідування.

Сьогодні, 22 березня, народні депутати України на засіданні Верховної Ради проголосували за прийняття проекту Закону України №8151 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо уточнення деяких положень».

Зокрема, законопроект передбачає внесення до Кримінального процесуального кодексу України кількох змін.

Відповідно до нової редакції частини 2 статті 132, клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого загального суду, у межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Крім того, абзац 1 частини 1 статті 184 викладено в такій редакції: «1. Клопотання слідчого, прокурора про застосування запобіжного заходу подається до місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування, і повинно містити».

Частина 2 статті 234 тепер викладена в такій редакції: «2. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування».

За законопроект №8151 свої голоси віддали 256 народних депутатів. Згідно з Прикінцевими та перехідними положеннями прийнятого Закону, він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Тим часом клопотання слідчих, прокурорів про застосування заходів кримінального провадження або проведення обшуків, які подані до відповідних судів до набрання чинності цим Законом, розглядаються в порядку, що діяв до набрання ним чинності.

Нагадаємо, Голова Національної поліції Сергій Князєв на засіданні Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів заявив, що в разі невнесення змін до КПК робота правоохоронної системи буде паралізована.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling