Общество

Под Верховной Радой отдали дань отваге и мужеству Нацгвардейцев Украины

22 марта 2018 13:46

Сьогодні, 22 березня у будівлі Верховної Ради України відбудуться заходи приурочені до святкування четвертої річниці з дня створення Національної гвардії України.

На площі Конституції, біля пам’ятної дошки 4-ом нацгвардійцям, які загинули 2015-го року в сутичках під Радою, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, народні депутати та командування Нацгвардії на чолі з командувачем генерал-полковником Юрієм Аллеровим вшанували пам’ять полеглих воїнів покладанням квітів.

«Чотири роки тому, у 2014-му, у критичний для держави час, я мав честь доповідати з парламентської трибуни Закон України «Про Національну гвардію України». В умовах початку російської агресії Верховна Рада створила ключовий безпековий підрозділ, готовий захищати Україну і від зовнішніх ворогів, і від внутрішніх загроз, у який одразу вступили сотні патріотів – добровольців»,- сказав на події Андрій Парубій.

У рамках четвертої річниці НГУ, на 3-му поверсі будинку Парламенту, організована виставка сучасних зразків форми одягу гвардійців, елементів продовольчого та медичного забезпечення, засобів індивідуального захисту та зв'язку НГУ. Презентація картин циклу «Україна на полотні» заслуженого художника України Андрія Некрасова та експозиція робіт голови Міжнародного рейтингу «Золота Фортуна» Дмитра Акімова про історію та діяльність гвардії. Під час заходу Голова Верховної Ради України Андрій Парубій нагородить особовий склад НГУ за відданість та службу українському народові.

Нагадаємо, гвардія як військове формування з правоохоронними функціями почала свою діяльність з 13 березня 2014 року, наразі загальна чисельність військовослужбовців до 60 тисяч. Законом «Про Національну гвардію України», 26 березня прийнято вважати днем Національної гвардії .


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling