Новини

Дипломат: Три вывода по делу Савченко

22 Березня 2018 21:40

«Таке буває. Герой може стати злочинцем, а злочинець – героєм

1. Надія Савченко планувала страшний злочин і має понести за нього відповідальність.

Таке буває. Герой може стати злочинцем, а злочинець – героєм. Корупціонер – чесним патріотом, а чесний патріот – корупціонером.

Ми не пророки, щоб наперед знати про кожного, куди його занесе.

2. Не треба соромитися того, що ми підтримували і захищали Савченко під час полону в Росії.

Юридично вона громадянин України, а значить, має право на підтримку, якщо потрапить в біду за кордоном, так само як будь-який інший громадянин.

Політично на той час боротьба за її свободу – це була правильна історія для просування у світі наративу про війну Росії проти України.

Навіть якщо зараз Савченко знову викрадуть, ми маємо витягувати її назад, щоб її справа була розглянута в Україні і відповідальність вона несла в Україні за злочин, який вона планувала проти України.

І ясно, що за кожного нашого політичного в’язня в Росії та на окупованих територіях ми маємо відчайдушно боротися. Усі вони мають повернутися додому.

3. Не треба закликати людей не створювати собі кумирів. Посилання на цю біблійну тезу гарно резонує з свідомістю людей і збирає купу уподобань, але є одна заковика - під кумирами господь мав на увазі ідолів, тобто альтернативних йому богів, а не людей, якими можна захоплюватися і на яких орієнтуватися.

Наше суспільство загнане в глибоке розчарування і зневіру. Нам як ніколи потрібні кумири, щоб вивільняти з суспільства нову енергію і вести людей вперед.

Просто і стосовно кумирів треба зберігати критичне мислення, не чіплятися за них, якщо виявиться, що вони несправжні, і нових обирати спочатку головою, а потім трохи серцем»,- підсумував Кулеба.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling