Политика

Аваков: сильная Нацгвардия - это, прежде всего, сильный боец!

26 марта 2018 15:46

Про це сьогодні, 26 березня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час святкування четвертої річниці від дня створення Національної гвардії України. У заході також взяли участь Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та командуючий НГУ генерал-полковник Юрій Аллєров.

Президент повідомив, що за час військових дій в зоні антитерористичної операції загинуло 212 бійців та отримали поранення ‑ 794.

«Рівно чотири роки тому, у березневі дні 2014 року народилося нове військове формування, бійці якого перші дали відсіч ворогові, перші підставили плече збройним силам. Я пам'ятаю прийняття першої присяги батальйону, який сформувався з бійців Майдану, які пройшли вишкіл і відразу відправилися на фронт. За цей час 794 бійця отримали поранення, 212 героїв загинули, 182 посмертно відзначені нагородами, троє з них ‑ генерал-майор Сергій Кульчицький, лейтенант Богдан Завада та солдат Євген Тельнов отримали високе звання ‑ Героя України.

Президент відмітив, що саме стійкість і мужність нацгвардійців неодноразово рятували країну від внутрішніх провокацій.

«Важко навіть порахувати, скільки разів ваша стійкість до провокацій, витримка та мужність не давали ворогові досягнути злочинних цілей», ‑ зазначив він.

Своєю чергою, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що Уряд з найпершого дня становлення надає підтримку гвардії.

«Кожного дня ви, ризикуючи своїм життям, захищаєте мир і спокій українських громадян. Ми високо цінуємо те, що вдалося зробити за ці чотири роки. І з найпершого дня Уряд України надавав підтримку, щоб створити сучасну, забезпечену Національну гвардію. Ви маєте гідні умови, аби ставати кращими», ‑ повідомив Володимир Гройсман.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, що цього року Кабмін обіцяє виділити 800 мільйонів гривень з бюджету на оновлення техніки НГУ.

«Сильна Національна гвардія ‑ це, насамперед, сильний боєць. Сьогодні ми дивимось на нові казарми, техніку, якою він користується, але найважливіше ‑ це рівень підготовки бійця. Протягом чотирьох років ми працюємо над оновленням техніки та інфраструктури для наших військовослужбовців. І цього року Уряд обіцяє нам 800 мільйонів з бюджету на оновлення технічної спроможності відомства» ‑ сказав Арсен Аваков.

Державні відзнаки від Президента отримали 14 військовослужбовців Національної гвардії.

Нагадаємо, гвардія як військове формування з правоохоронними функціями почала свою діяльність з 13 березня 2014 року. Відповідно до Указу Президента 26 березня визначено днем Національної гвардії.

Міністр внутрішніх справ заявив, що всі сили та засоби, якими володіють і користуються нацгвардійці, направлені винятково на забезпечення громадської безпеки та порядку.

За весь час існування Національної гвардії жоден гвардієць не використав зброю проти народу.

«У Нацгвардії є й міномети, й танки, й артилерія, й все необхідне спорядження та спецтехніка. Таке саме спорядження мають й всі підрозділи гвардії та сили жандармерії у світі.

Перед Новим роком, після півтора річного відпрацювання, було прийнято рішення про те, які засоби можна використовувати, серед них і спецтехніка, зокрема, водомети. Проте не треба вбачати в цьому ситуацію якоїсь спеціальної підготовки проти чергового повстання. Ці зусилля направлені лише на те, щоб ніякі спецслужби іншої країни не могли зробити внутрішнє заворушення та захопити владу», - сказав Арсен Аваков.

Своєю чергою, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що жоден нацгвардієць не застосував силу проти мирного населення. Вони покликані захищати наш народ, це їхнє головне завдання.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling