Харьков

В Харькове обнаружена очередная схема распространения наркотиков

2 апреля 2018 13:37

Харьковская полиция задержала наркосбытчика и двоих человек, которые поставляли наркозелье для продажи. Об этом сообщается на странице "Поліція Харківщини" в Facebook.

Співробітники Управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції спільно зі слідчими Основ’янського відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №5 виявили раніше судимого 36-річного зловмисника, який біля будинку по вулиці Петра Григоренка збув за 500 гривень 2 полімерних пакети з канабісом загальною вагою близько 8 грам. Під час його особистого обшуку поліцейські вилучили полімерний пакет з канабісом вагою близько 5 грам та грошові кошти, отримані за збут наркодози.

Поліцейські також встановили джерело постачання наркозасобів. Наркотики 36-річний чоловік отримував від 52-річного харків’янина. В ході проведення санкціонованого обшуку за його місцем мешкання поліцейські виявили полімерний пакет з канабісом вагою близько 5 грам, грошові кошти в сумі 400 гривень, а також саморобний пристрій для вживання канабісу.

В результаті проведення слідчих дій правоохоронці з’ясували, що 52- річний чоловік купував наркозілля для подальшого продажу у свого 55-річного знайомого, жителя Харківської області.

Під час обшуку у його будинку поліцейські виявили 29 полімерних пакетів з сортовим насінням коноплі, перемішане з подрібненим канабісом, домішками висушеного листя та стебел загальною вагою близько 3 кг, а також 4 пластикові банки з канабісом вагою майже один кілограм.

36-річний наркозбувач затриманий в порядку ст. 208 КПК України. На даний час вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 10 років та конфіскацією майна.

Також вирішується питання про повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу відносно двох інших учасників злочинної схеми. Слідчі дії тривають.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling