Харьков

Сподар: государство будет способствовать развитию Национальной гвардии Украины

3 апреля 2018 18:38

В рамках роботи комісії Головного управління Національної гвардії України щодо проведення попереднього розподілу випускників Академії заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-лейтенант Ярослав Сподар зустрівся з майбутніми офіцерами та розповів про здобутки та стрімкий розвиток сучасної Нацгвардії: «Вперше за історію незалежної України, розпорядженням кабінету міністрів 2017 року було затверджено Програму концепції розвитку НГУ в період до 2020 року. Це основоположний документ для такого військового формування як НГУ і це означає, що Держава буде сприяти розвитку Національної гвардії України. Завдяки цьому у нас є можливість спланувати підходи для ефективного розвитку наших підрозділів та навчання особового складу. З цієї постанови ми отримали впевненість, що фінансування НГУ буде стійке, прозоре і найголовніше – передбачуване».

Голова комісії генерал-лейтенант Ярослав Сподар зазначив, що на сьогодні підходи до розподілу випускників на офіцерські посади у військах змінились й принципово враховуються всі фактори. Новизною буде й те, що кожен майбутній офіцер одразу по випуску отримає призначення на чітко визначену офіцерську посаду за фахом без подальших змін у територіальних угрупованнях та військових частинах.

«Сьогодні по випуску із навчального закладу офіцер Національної гвардії має гідне забезпечення. Сучасна Національна гвардія постійно розвивається та йде вперед. Це потужний підрозділ, який одноголосно отримав визнання міжнародної організації сил жандармерії та поліції в статусі військової установи (FIEP), як військове формування з правоохоронними функціями. І це перше визнання на міжнародному рівні, що означає подальші перспективи розвитку і забезпечення Національної гвардії України», - зазначив він.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling