Общество

Мариупольские гвардейцы провели совместные учения с Национальной полицией (фото)

5 апреля 2018 18:02

У навчальній спецоперації були задіяні підрозділи Національної поліції, гвардійці військової частини 3057 Східного ОТО та співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

До чергової частини маріупольського полку НГУ надійшло повідомлення про те, що 4 невідомих злочинця у масках з автоматичної зброї розстріляли інкасаторський автомобіль. Одного інкасатора важко поранили, іншого взяли у заручники та викравши 10 мільйонів гривень втекли на автомобілі.

В обласному управлінні Національної поліції було сформовано групу оперативного управління та введено в дію операцію «Сирена». Впродовж кількох хвилин перекрили виїзди з міста, на основних магістралях виставили блокпости. На перехоплення нападників спрямували всі патрулі, задіяли камери відеоспостереження.

При спробі затримання зловмисники відкрили вогонь по екіпажам патрульної поліції та захопили ще трьох заручників. Втікачі укрилися в недобудованій дев’ятиповерхівці та відбивалися з використанням гранат.

Бійці Нацгвардії та поліцейські оточили район нападу, перекривши доступ громадян до місця скоєння злочину. З дитячого садка, що був розташований поблизу, евакуювали дітей. При обстеженні території кінологи з собаками виявили замінований автомобіль, який вибухотехніки знешкодили. Отримавши дані аеророзвідки, бійці спецпідрозділу Корпусу оперативно-раптової дії зайняли позиції для штурму. Однак злочинці, погрожуючи стратити заручників, намагалися втекти на автомобілі. Після кількох хвилин погоні спецпризначенці блокували автомобіль та затримали всіх членів умовної злочинної групи.

«На таких навчаннях перевіряється готовність бійців діяти в екстремальній ситуації. Завдяки злагодженим діям всіх правоохоронних підрозділів заручники не постраждали, злочинці затримані. Гвардійці уміло виконали поставлені завдання», - зазначив підполковник Євген Брюхно.

Галина Фалько


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling