Общество

Аброськин: сегодня полиции необходимы опытные кадры, способные противостоять новым вызовам времени (фото)

5 апреля 2018 19:26

Про це перший заступник голови Національної поліції наголосив сьогодні, 5 квітня, під час зустрічі з курсантами Харківського національного університету внутрішніх справ в рамках робочого візиту на Харківщину.

За словами першого заступника голови Нацполіції сьогодні нова поліція будується у стінах відомчих вишів, перш за все ‑ на рівні підготовки поліцейських. Відтак необхідно змінювати систему навчання зі спеціальних дисциплін, аби весь навчальний процес був адекватний новим викликам українських реалій.

«Необхідно відходити від отримання поліцейським профільної вищої освіти, часто перевантаженої зайвими суто теоретичними знаннями. Пріоритетом є надання у стислі терміни конкретних знань, вмінь та навичок, які можуть бути безпосередньо використані на практиці. Сьогодні поліції необхідні досвідчені кадри, спроможні протистояти новим викликам часу», ‑ наголосив В’ячеслав Аброськін.

Він додав, що це дасть можливість випускникам вишу відразу з приходом на службу починати ефективно працювати.

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко зазначив, що саме практичній підготовці майбутніх поліцейських приділяється велика увага усього викладацького складу.

«Практична складова підготовки наших вихованців, наших курсантів, наших слухачів магістратури, ад’юнктури буде тільки підсилюватися за рахунок тих кадрів, які будемо брати з практичних підрозділів. Це буде практик з глибоким знанням ситуації, і курсанти все це повинні чути «з перших вуст», а не з книжок і відеофільмів», ‑ сказав Валерій Сокуренко.

В’ячеслав Аброськін також ознайомився зі станом та розвитком матеріально-технічної бази університету, зокрема ‑ спеціалізованими аудиторіями, навчальними полігонами та комп’ютерними класами, що використовуються в університеті для підготовки поліцейських.

«Доволі серйозна матеріально-технічна база. Такі навчальні заклади нам потрібні. Саме тут закладаються основи підготовки майбутнього поліцейського», ‑ наголосив перший заступник глави Нацполіції.

В’ячеслав Аброськін також відвідав заняття із вогневої, фізичної та тактичної підготовки з курсантами та слухачами Інституту післядипломної освіти.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling