Харьков

На Харьковщине поймали преступника, сбежавшего из СИЗО

6 апреля 2018 18:26

Прокуратура процесуально керує у кримінальних провадженнях за фактом невиконання службовими особам однієї з харківських установ виконання покарань своїх службових обов’язків та втечі з-під варти ув’язненого (ч. 1. ст. 367 та ч. 2 ст. 393, КК України).

За інформацією начальника відділу прокуратури області Романа Дмитренка, увечері 29 березня поточного року в установі виконання покарань недорахувалися одного ув’язненого.

«22-річний мешканець Валківського району, раніше засуджений за дезертирство, під час випробувального терміну попався на угоні автомобіля. Ще під час судового засідання, на якому зловмиснику обрали запобіжний захід - тримання під вартою, обвинувачений спробував втекти. Відразу після оголошення ухвали він вдав, що йому зле. Поки викликали «швидку», пацієнт «одужав» і кинувся втікати. Проте прокурор та дільничний поліцейський затримали його», - розповів Р. Дмитренко.

Але друга спроба повернутися на волю зловмиснику вдалася. Ввечері після роботи він покинув двір установи виконання покарань та переліз через огорожу з колючим дротом.

Утікача затримали 6 квітня у рідному селі, коли він зайшов до своєї бабусі.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Максимальна санкція статті за повторну втечу передбачає 8 років позбавлення волі.

Службовцям, які допустили втечу ув’язненого, загрожує обмеження волі до 3 років та позбавлення права обіймати певні посади на строк до 2 років.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling