Криминал

Заместитель мэра Миргорода пытался подкупить полицейского

17 апреля 2018 11:27

Военной прокуратурой Полтавского гарнизона Центрального региона Украины совместно с сотрудниками Полтавского управления Службы безопасности Украины и Управления защиты экономики, а также следователями следственного отдела УСБУ в Полтавской области во время попытки дать взятку работнику Нацполиции разоблачен и задержан заместитель Миргородского городского головы.

Об этом сообщает пресс-служба Генпрокуратуры.

Зокрема установлено, що вказаний посадовець намагався передати 300 доларів США неправомірної вигоди майору поліції, начальнику міжрайонного відділу Управління захисту економіки Нацполіції в Полтавській області з метою вирішення питання щодо не складання протоколу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

Зокрема, заступник мера Миргорода таким чином намагався звільнити свого родича, одного з керівників комунальних підприємств, від відповідальності за ст. 172-6 Кодекса України про адміністративні правопорушення – порушення вимог фінансового контролю, за яке передбачено покарання у виді штрафу від п’ятдесяти до двох тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у залежності від виду правопорушення.

Наразі щодо затриманого проводяться першочергові слідчо-процесуальні дії. Йому готується повідомлення про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling