Экономика

СБУ и прокуратура пришли с обысками в центральный офис Госрезерва (фото)

17 апреля 2018 13:49

Об этом сообщил глава Госрезерва Вадим Мосийчук на своей странице в соцсети:

Держрезерв із самого ранку порадували «гарними новинами» – в центральний офіс та на підприємства «Златодар», м. Золотоноша, та «Хлібна база № 85», Харківська обл., завітали слідчі прокуратури м. Києва разом із співробітниками СБУ. Керуються перевіряльники славнозвісним рішенням Печерського суду про виїмку документів щодо переміщення зерна держрезерву з Харківської до Черкаської області. Головна причина цього полягає у знищенні Держрезервом, так званого «осиного гнізда» - корупційних схем напрацьованих роками на ДП «Хлібна база № 85». Звісно зацікавленим особам це подобатися не може. На жаль, за підтримки Мінекономіки та безпосередньо замміністра Юрія Бровченка, прокуратура Києва активізувалася для «всебічного» та «незаангажованого» розслідування. Також сьогодні Міністр Мінекономрозвитку Степан Кубів підписав рішення про одночасну позапланову перевірку Держрезерву ще стосовно охорони держтаємниці за результатами перевірки СБУ.
Офіційно заявляємо, що ми відкриті до об’єктивного розслідування та надамо усю необхідну документацію. Однак для більшої ясності картини, хочемо прояснити ситуацію, яка тягнеться з 2016 року. Дане кримінальне провадження було порушено по факту ймовірного закладення до державного резерву неякісного литовського дизельного палива. Проте закупівля не відбулася, шкоди державним інтересам не завдано і жодних державних коштів не було використано. Враховуючи безперспективність даної справи слідчі Генпрокуратури України у рамках кримінального провадження розпочинають розслідувати факти щодо можливого псування службовими особами Держрезерву дизельного пального у кількості 18 тис. тонн, яке закладено у 2015 році ТОВ «ВОГ АЕРО ДЖЕТ» на дострокове зберігання до держрезерву. Якість дизпалива була перевірена за всіма показниками та у повному обсязі відповідала вимогам ДСТУ 4840:2007 «Паливо дизельне підвищеної якості». Жодних об’єктивних даних про вчинення кримінального правопорушення не було встановлено. Однак на цьому «доброзичливці», які затіяли цю гру не заспокоїлися. І в рамках даного провадження починають розслідувати факти по переміщенню зерна держрезерву з підприємства «Хлібна база № 85» до «Златодар». Звертаємо увагу, що слідчі витребовують документи без зазначення підстав відношення даних матеріалів по зерну до кримінальної справи по пальному. Є очевидним незаконність та замовність цих розслідувань, а також необгрунтованість звинувачень на адресу Держрезерву.
Задля об’єктивності та неупередженості Держрезерв звертається до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, групи народних депутатів та Кабінету Міністрів України з проханням втрутитися в ситуацію та взяти під особистий контроль дане кримінальне впровадження для недопущення порушення норм чинного законодавства.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling