Криминал

Запорожские полицейские изъяли у иностранца-нелагала оружие и наркотики (фото)

18 апреля 2018 14:14

Оперативники виявили громадянина Російської Федерації, якому заборонений в’їзд на територію України. Під час обшуку автомобіля фігуранта вилучено зброю, боєприпаси та наркотичний засіб.

17 квітня працівники Управління карного розшуку поліції в Запорізькій області спільно зі слідчими в рамках розслідування кримінального провадження, під час профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» та загальнодержавних профілактичних заходів, провели обшук автомобіля «Hyundai Avatne» під керуванням іноземця.

Правоохоронці виявили та вилучили пістолет ПМ калібру 9мм з магазином та можливістю приєднання глушника, 8 набоїв калібру 9мм. та наркотичний засіб вагою близько 200 г., ймовірно «амфетамін».

Вилучену зброю, боєприпаси та наркотичний засіб направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Фігурант – громадянин Російської Федерації 1978 року народження, стосовно якого у січні 2017 року було прийнято рішення про його примусове повернення з території України з забороною подальшого в’їзду терміном на три роки. Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відкрито кримінальні провадження за ознаками ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Загалом з початку року 69 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів в сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів або вибухових речовин та 254 особам повідомлено про підозру у скоєнні злочинів в сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Нагадаємо, що в Мелітополі поліцейські викрили підозрюваного у збуті наркотиків шляхом «закладок».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling