Криминал

Мошенники обобрали детей экс-главы харьковской налоговой Денисюка

27 апреля 2018 14:30

Департаментом по расследованию особо важных дел в сфере экономики Генеральной прокуратуры Украины совместно с Национальным антикоррупционным бюро Украины осуществляется досудебное расследование в уголовном производстве по факту завладения мошенническим путем имуществом граждан в особо крупных размерах.

Об этом сообщает пресс-служба ГПУ.

Досудовим розслідуванням установлено, що в травні 2017 року слідчими Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України в порядку ст. 208 КПК України було затримано колишнього очільника податкової адміністрації Харківської області, якого підозрювали у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На підґрунті цих подій, зловмисники, шляхом зловживання довірою раніше знайомих їм дітей затриманого, користуючись тим, що останні перебували у пригніченому стані, заволоділи їх грошовими коштами в сумі 200 тис доларів США за начебто вирішення шахраями питання щодо уникнення їх батьком реальної міри покарання та конфіскації майна, не маючи на меті фактично вчиняти такі дії.

На підставі ухвал Печерського районного суду м. Києва, слідчими проведено обшуки за місцями роботи, реєстрації та проживання фігурантів, та повідомлено їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

На даний час слідством встановлюється коло і інших осіб, які також можуть бути причетні до вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайстві) вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling