Харьков

В Харькове зародились качественно новые подходы к военной журналистике (фото)

29 апреля 2018 19:15

Протягом п'яти днів на базі Національної академії Національної гвардії більше тридцяти прес-офіцерів з усієї України проходили спеціальний курс інформації та комунікації.

П'ятнадцять викладачів та журналістів з Києво-Могилянської академії, Національної академії Національної гвардії України, Харківської державної академії культури, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Українського Католицького Університету проводили заняття з учасниками курсу.

Такий курс, під час якого військових навчали цивільні фахівці, проходив вперше в Україні і тому для викладачів важливим було надати сучасні, ефективні і вже перевірені методи і форми роботи у сфері мас-медіа.

Прес-офіцери гвардії вивчали стратегії масової комунікації, підготовку інформаційних матеріалів, основи психології журналістики, сучасні підходи до операторської майстерності та телевізійної режисури, роботу з громадськістю через соціальні мережі та багато іншого.

Нагадаємо, що для проведення курсу була запрошена й заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Вікторія Ціємініте, яка провела заняття стосовно ефективного використання соціальних медіа.

«Курс був достатньо насиченим і на виході ми отримали дієві рекомендації стосовно підвищення ефективності нашої роботи. До того ж ми поспілкувалися з колегами та обмінялися деякими напрацюваннями, які вже успішно реалізуються у підрозділах Нацгвардії. Тож, закінчуємо курси у доброму настрої та мотивованими на роботу», – підкреслив прес-офіцер Нацгвардії лейтенант Стас Заботнов.

По закінченню зборів, учасники отримали сертифікати «Сучасний прес-офіцер: ефективна комунікація з суспільством за підтримки засобів масової інформації».

Як наголосив заслужений журналіст України, викладач кафедри телерепортерської майстерності Харківської державної академії культури та кафедри медіа комунікацій Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Євген Маслов, видані прес-офіцерам сертифікати покладають на них особливу відповідальність щодо підготовки цікавих українцям на світовій спільноті матеріалів щодо діяльності мотивованої та відповідальної за кожного бійця Національної гвардії України.

Привітав офіцерів з успішним закінченням курсу тимчасово виконуючий обов’язки начальника Академії НГУ полковник Олександр Морозов, який звернув увагу на провідну роль представників військових засобів масової інформації, адже вони залишаються єдиним інформаційним джерелом в Нацгвардії, які формують її імідж та інформують його про всі події, які відбуваються в підрозділах Національної гвардії України.

«Для проведення занять ми запросили кращих викладачів. Отримані знання та навички дозволять офіцерам ефективно виконувати завдання за призначенням в системі стратегічних комунікацій всієї Національної гвардії України», - підсумував начальник прес-служби – прес-секретар командувача Національної гвардії України полковник Вадим Голуб.

А журналісти та викладачі профільних вищіх навчальних закладів Харківщини вже розпочали підготовку наступних курсів для прес-секретарів Нацгвардії України.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling