Економіка

Кабмин в течение трех недель рассмотрит вопрос монетизации субсидий

2 Травня 2018 19:56

Кабінет Міністрів України започатковує роботу нового органу – Координаційної ради з питань проведення реформ в паливно-енергетичному комплексі, до складу якої увійшли голови профільних міністерств та відомств, а також парламентарі, дипломати та представники міжнародних фінансових організацій. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Глава Уряду очолив Координаційну Раду і провів перше її засідання.

«Свого часу ми дійшли згоди, що треба утворити єдиний майданчик напрацювання рішень у секторі енергетики. Уряд створив координаційну раду, в яку входять всі зацікавлені особи. Мета діяльності такого майданчика – ефективно реформувати енергосектор. Тут (на засіданні Координаційної ради) кожна сторона висловлює позицію, і ми колегіально ухвалюємо рішення, - сказав Володимир Гройсман. - Ми будемо включати в наші рішення партнерів. Робота такого майданчика буде сприяти швидким рішенням для забезпечення більшої прозорості для забезпечення прогресу».

Учасники зустрічі відзначили, що формування нового органу – добрий крок на шляху енергореформ, оскільки за одним столом всі сторони процесу, і можна обговорювати різні теми.

«На цих засіданнях ми маємо ставити питання стратегічної ваги. Тому ця рада носить характер групи високого рівня, коли ми можемо назвати проблему і представити різні рішення. Для цього треба незаангажовано оцінювати ситуацію», - сказав Прем’єр-міністр.

За його словами, поточний рік може стати успішним в контексті розбудови ринку газу, ринку електроенергії, удосконалення роботи Нацкомісії з регулювання ринку електроенергетики та комунальних послуг, реформування НАК «Нафтогаз України», проведення ефективного заміщення імпортного палива. Законодавча основа для посилення роботи є. Так само є і стратегічні орієнтири, які покликані стимулювати розвиток ринку і виключають підтримку монополій.

«Наша ціль – визначити проблему і шляхи її врегулювання, - сказав Глава Уряду. - Наступне засідання пропоную присвятити темі анбандлінгу – що ми робимо далі, монетизації субсидій, питанню тарифоутворення на газ. Наступне засідання може бути підготовлено в горизонті трьох тижнів».

Довідково

Координаційна рада з питань проведення реформ в паливно-енергетичному комплексі була утворена в середині квітня поточного року за рішенням Уряду. Вона координує проведення реформ в електроенергетичному, ядерно-промисловому, вугільно-промисловому, торфодобувному, нафтогазовому та нафтогазопереробному комплексах. В перелік її компетенції, серед іншого, входить напрацювання стратегічних рішень у паливно-енергетичному комплексі, підготовка рекомендацій та пропозицій щодо формування і реалізації державної політики у паливно-енергетичному комплексі, визначення шляхів, механізмів та способів вирішення проблемних питань, що виникають під час проведення реформ у паливно-енергетичному комплексі, удосконалення нормативно-правової бази з питань паливно-енергетичного комплексу. Рада також проводить аналіз стану справ та причин виникнення проблем під час проведення реформ у паливно-енергетичному комплексі.


Хочете першими дізнаватися про головні події в Україні - підписуйтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling