Харьков

Офицеры Нацгвардии рассказали о перспективах, которые открываются после изучения английского языка

4 мая 2018 17:50

Навчатися англійській мові до Академії Національної гвардії прибули двадцять гвардійців. Курс, тривалістю в дванадцять тижнів, проводиться для офіцерів відповідно до вимог договору STANAG 6001 для країн-членів та партнерів НАТО.

Одним із учасників курсу є гвардієць спеціального батальйону міста Київ лейтенант Артем Гнатюк. Він прибув з військової частини 3030, де займає посаду командира взводу навчально-стройової роти спеціального батальйону (Почесна варта Національної гвардії України).

«Велика відповідальність покладена на наш батальйон, - розповідає Артем, - часто на службі під час масових заходів ми пересікаємось з іноземними представниками різних держав. Тому, знання іноземних мов дуже важливі в моїй професійній діяльності.

Спеціальний батальйон Нацгвардії - унікальний за своїм призначенням, оскільки задачі, покладені на нього, не виконує жодний з підрозділів МВС України. Особовий склад зустрічає високих осіб закордонних держав, забезпечує мир та спокій у столиці.

У Артема є одна заповітна мрія. Він хоче взяти участь у миротворчій операції: «Це, мабуть, найголовніша причина – чому я тут ( посміхається). Як тільки мені запропонували взяти участь у курсах та покращити знання з англійської мови, я одразу погодився, навіть не задумався ні на хвилину».

Навчання на курсах здійснюється за сучасною інтенсивною методикою, яка дозволяє за короткий термін удосконалити знання іноземної мови. Інтерактивні навчальні методики, що застосовують викладачі, дають змогу вільно спілкуватися на актуальні теми англійською мовою. Залучення аудіо- та відеоматеріалів під час занять збільшує ефективність навчання та допомагає учасникам курсу сприймати і розуміти живу мову. Заняття побудовані таким чином, аби покращити знання в лексикології, граматиці та військовій термінології.

Наш герой зізнається, що до проходження курсів в Академії мав не дуже глибокі знання з іноземної мови, а вже сьогодні має значні покращення у володінні англійською мовою: «Я задоволений своїм рівнем на даний час. Місяць тому, я зі складністю розумів носіїв мови, а за такий короткий проміжок часу я досяг високих результатів і це, дійсно відчувається. За всі свої досягнення та показники я вдячний викладачам Академії, які чітко володіли матеріалом, знаходили особливий підхід до кожного військовослужбовця».

Під час нашої розмови Артем зазначив, що завдяки використанню сучасної методики викладання та комунікативного підходу при проведенні занять учасники курсів значно підвищили свій рівень володіння мовою. Адже, викладачі навчального закладу мають міжнародний досвід. До цієї категорії входять і офіцери, які брали участь у міжнародних навчаннях, операціях з підтримання миру та безпеки. Він відмітив, що викладачі, завдяки багатому досвіду під час занять наводять власні приклади безпосередньо щодо участі у закордонних відрядженнях, таким чином прививають бажання навчатися та володіти мовою.

Дванадцять тижнів для кожного з офіцерів, стверджує хлопець – це термін самореалізації, обміну досвідом з військовослужбовцями, які теж проходять навчання. За його словами, кожен з учасників інтенсивних курсів усвідомив, наскільки важливе значення відіграє вивчення англійської мови у житті гвардійців.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling