Политика

Аваков вручил государственные награды пограничникам (фото, видео)

4 мая 2018 17:05

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков привітав зі 100-річчям створення прикордонної служби України і Днем прикордонника, який віднині відзначається 30 квітня.

Арсен Аваков зазначив, що офіцери ДПСУ мають довіру людей, яку не так легко заслужити. Довіру, яку не має жодна політична партія, жоден політик. І побажав, щоб цю лідерську позицію Держприкордонслужба тримала й надалі.

«Багато вже зроблено, але ще багато роботи попереду, - зазначив очільник МВС. - У нас буде ключовий іспит – вийти на кордон України, який наразі окупований. Стати і тримати його. Це буде наша головна дія найближчим часом. З Днем прикордонної служби! Слава Вам! Слава Україні!»

Після вітального слова Арсен Аваков вручив військовослужбовцям, ветеранам та працівникам Держприкордонслужби 29 державних нагород і інших відзнак.

«У цей день мене переповнюють емоції та гордість за нашу Державну прикордонну служби України. 30 квітня 1918 року Окремий корпус кордонної охорони вийшов на рубежі, звільнивши Донбас і Крим та встановивши синьо-жовті стовпи. Я впевнений, що незабаром ми також вийдемо на ці рубежі. Святкуючи День прикордонника 30 квітня - ми встановили історичну справедливість», - сказав Петро Цигикал.

Присутні вшанувати пам'ять про загиблих прикордонників хвилиною мовчання. Відмітимо, що у ході збройного протистояння на сході України загинуло 70 охоронців кордону, ще 431 прикордонник дістав поранення, а 5 вважаються зниклими безвісти. За мужність і героїзм 825 воїнів прикордонників удостоєних державних нагород.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling