Политика

В Украину из Гренландии вернулись украинские военные летчики

7 мая 2018 09:03

До України повернулися військові льотчики транспортної авіації Повітряних Сил ЗС України, які вже десятий рік поспіль впродовж чотирьох тижнів в екстремальних полярних умовах на військово-транспортному літаку Іл-76 виконували завдання спільної українсько-данської операції з перевезення пального на острові Гренландія “Північний сокіл – 2018”. Очолював роботу українських авіаторів на острові Гренландія- полковник Сергій Артеменко, повідомляє відомче видання МО Народна армія.

Під час урочистої зустрічі, на військовому майданчику аеродрому “Бориспіль”, полковник Сергій Артеменко подякував особовому складу, який перебував разом з ним, за успішні показники, та високу льотну майстерність під час проведення українсько-данської операції “Північний сокіл – 2018”.

Десятий рік поспіль екіпажі Мелітопольської бригади транспортної авіації демонструють високий професіоналізм при здійсненні польотів у важких полярних кліматичних умовах. Практично за неповний місяць військові льотчики налітали більше ста годин у полярному небі, загалом було здійснено більше 25 місій, що склало понад 50 рейсів з авіабази ВПС США “Туле” на данську полярну станцію “Норд” на острові Гренландія. При цьому було перевезено 718588 літрів пального у внутрішніх баках літака та понад 25 тон іншого вантажу.

– Ми літали щодня по два рейси. Польоти дуже ускладнювали обмежена видимість, безорієнтирна місцевість, магнітне схилення, віддаленість запасних аеродромів, швидка зміна метеорологічних умов, а також складне обслуговування авіаційної техніки та обмежена кількість навігаційних засобів, – зазначив керівник операції.

Довідка. Завданнями цьогорічної операції заплановано перевезення літаком Іл-76 Повітряних Сил Збройних Сил України 500 тис. літрів палива.
Український військово-транспортний літак Іл-76 за своїми льотно-технічними характеристиками дозволяє здійснювати завантаження та розвантаження великогабаритних вантажів за допомогою кранового обладнання літака та здійснювати зліт та посадку на укорочені смуги, мінімально обладнані навігаційними засобами.

Для порівняння транспортні літаки С-130 “Геркулес” та С-17 “Глобмастер”, що можуть здійснювати польоти на Станцію Норд, мають певні обмеження, а саме: “Геркулес” має значно менші можливості щодо транспортування габаритних вантажів, а “Глобмастер” не має кранового обладнання, що унеможливлює перевезення великогабаритних цистерн визначених завданнями операції “Північний Сокіл – 2018”.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling