Новости

О главном на Главном за 7 мая 2018 года

7 мая 2018 22:04

Ситуация в районе проведения Операции объединенных сил обостряется, за минувшие сутки боевые действия продолжались по всей линии столкновения.

Как рассказал на брифинге в понедельник в Краматорске первый заместитель командующего Объединенными силами Валерий Залужный, противник 80 раз нарушал Минские договоренности.

***

Голова СБУ Василь Грицак оприлюднив на брифінгу матеріали розслідування, які доводять безпосередню участь російських військових у обстрілах мікрорайону «Східний» у Маріуполі 24 січня 2015 року.

Висновки розслідування найближчим часом будуть передані до Міжнародного суду ООН за позовом України щодо порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму 1999 року та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації 1965 року.

***

«Ніяке радикальне формування не може підміняти правоохоронців у встановлені порядку чи демонстрації сили на вулиці», - заявив міністр МВС України Арсен Аваков 7 травня.

Міністр наголосив, що у суспільстві не може бути попусків до вчинених кримінальних злочинів.

***

Владимир Путин вступил в должность президента России на новый шестилетний срок. Инаугурация прошла в Кремле.

***

Серед затриманих у Харкові осіб у справі побиття захисника Донецького аеропорту Вербича лише одна жінка причетна до нападу. Її везуть до Києва для обрання запобіжного заходу.

Про це Громадському повідомила адвокатка постраждалого Дмитра Вербича Наталя Фещик.

***

У навчальному центрі Національної гвардії України в Нових Петрівцях завершилися тактико-спеціальні навчання з питань безпеки під час травневих масових заходів, зокрема 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та фіналу Ліги чемпіонів. До забезпечення порядку будуть залучені підрозділи Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби. Навчання пройшли під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling