Политика

Полторак проверил условия хранения боеприпасов на арсенале в Хмельницкой области

9 мая 2018 10:03

Міністр оборони генерал армії України Степан Полторак сьогодні, 8 травня, проінспектував військовий арсенал на Хмельниччині. Він перевірив умови зберігання боєприпасів, стан виконання завдань щодо посилення системи охорони, пожежної безпеки, а також інших заходів, визначених, як пріоритетні в процесі модернізації функціонування системи військових арсеналів.

Під час візиту відбулося заслуховування керівництва Озброєння Збройних Сил України та згаданого арсеналу щодо виконання завдань з розосередження і систематизації боєприпасів, їх укриття у сховищах та облаштування охоронних периметрів технічної території цієї бази зберігання.Про це повідомляє Народна армія.

Зокрема, зазначено, що проведено значну роботу з розосередження боєприпасів для зберігання у закритих сховищах. Сьогодні всі боєприпаси, які зберігають на території арсеналу, перебувають винятково у сховищах. Також тут вдалося вдосконалити систему охорони і пожежогасіння.

— Завдання зі створення надійної системи зберігання боєприпасів на арсеналах Збройних Сил України є першочерговими. Відповідно, цього року надано рекордний обсяг бюджетного ресурсу — 495 мільйонів гривень на вирішення першочергових завдань з удосконалення безпеки арсеналів. І взагалі, вперше держава знайшла і надала кошти для спорудження надійних залізобетонних сховищ для зберігання боєприпасів, — зазначив генерал армії України Степан Полторак.

Також глава оборонного відомства наголосив, що цей фінансовий ресурс дозволяє розпочати створення у 2018 році сучасного арсеналу, проект якого враховує всі можливі та існуючі безпекові виклики і загрози.

— Я побачив дуже значні позитивні зрушення, що тут відбулися. Проект розбудови цього об’єкту враховує всі вимоги щодо зберігання боєприпасів, розвитку інфраструктури, охорони й оборони арсеналу, як із землі, так і з повітря, — зауважив Степан Полторак.

Міністр оборони України оглянув сховища зберігання боєприпасів, виробничі майстерні і цехи, де відбувається обслуговування боєприпасів та необхідні ремонті заходи.

Глава оборонного відомства підтримав пропозицію щодо створення для військовослужбовців належних соціально-побутових умов проходження служби. Відповідно до рішення Міністра оборони України, цього року тут мають збудувати сучасний гуртожиток.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling