Харьков

За убийство харьковчанки мебельщику из Донецка грозит пожизненное заключение

10 мая 2018 15:09

Приговором Дзержинского районного суда Харькова 35-летний мужчина признан виновным по ч. 4 ст. 187, п 6, 13 ч. 2 ст. 115 УК Украины (разбой, направленный на завладение имуществом в крупных или особо крупных размерах, умышленное убийство из корыстных побуждений лицом, которое ранее совершало умышленное убийство).

Как рассказала руководитель местной прокуратуры Екатерина Шевцова, злоумышленнику присудили 15 лет лишения свободы с конфискацией имущества, сообщает пресс-служба Харьковской областной прокуратуры.

Подія трапилася у лютому 2018 року. 35-річний мешканець Донеччини, що раніше вже відбував покарання за вбивство, влаштувався працювати у меблеву фірму. Збираючи шафу у квартирі 75-річної жінки, чоловік розговорився із замовницею. Жінка розповіла йому, що продала житло та збирається поїхати за кордон. Тоді зловмисник вирішив «розжитися» коштами старенької.

Він прийшов до неї увечері під приводом завершити роботу. Молодик збрехав літній жінці, що спізнився на електричку, і пенсіонерка дозволила йому залишитися у квартирі до ранку.

Уночі душогуб накинувся на бабусю з погрозами і вимогою віддати гроші. Проте жінка сказала, що кошти - на банківському рахунку. Молодик не повірив, він зв’язав своїй жертві руки та почав бити. Однак пенсіонерка вкотре відповіла йому, що готівки немає. Тоді зловмисник задушив її поясом від халату та втік.

Прокурор у суді наполягав на довічному позбавленні волі з конфіскацією майна. Тому наразі прокуратурою внесено апеляційну скаргу, яка на сьогодні ще не розглянута.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling