Политика

Синицын: в ВСУ сломались антикризисные коммуникации (фото)

16 мая 2018 12:01

В сети разгорается сканлдал, связанный с публикациями представителями СМИ разоблачающих материалов о произволе офицеров ВСУ по отношению к простым солдатам.

Ольга Решетилова раскритиковала руководителей 72 ОМПБр Руслана Татуся, 57 ОМПБр Юрия Головашенко и 92 ОМПБр Владимира Кокарева. По ее словам, из-за действий руководства бригад из ВСУ ушло много достойных военнослужащих.

Напомним, журналист Громадського Ольга Решетилова опубликовала пост и аудио запись об аморальном поведении комбрига ВСУ Юрия Головашенко, после чего со стороны военных началась откровенная травля журналиста:

В защиту журналиста выступили коллеги по цеху и волонтеры, которые неоднократно публично и открыто заявляли о том, что бойцы массово бегут из ВСУ из-за хамского и неуважительного отношения к ним со стороны некоторых офицеров, включая отдельных комбригов.

Знайомтеся, це – Ольга Решетилова.

Оля була одним з перших волонтерів нашого фонду. Вона прийшла до нас рівно чотири роки тому і відіграла одну з вирішальних ролей у найскладніший період нашого існування (2014-2015 рр.). Після цього вона пішла з фонду.

Обов’язків у Олі було багато. У першу чергу, вона дуже виручила як журналіст: її пости зібрали десятки мільйонів гривень, на які були куплені сотні тепловізорів і врятовано дуже багато життів. Але це далеко не усе. Якийсь час Оля брала слухавку нашої гарячої лінії, а потім ще тяжче – гарячої лінії для військових. По першій часто дзвонили матері і дружини, іноді Оля передзвонювала їм через якийсь час і чула, що син вижив, але іноді їй говорили й зворотне... По другій лінії були дзвінки з фронту. І Оля мала їх розгребти, вислухати і прийняти дуже непросте рішення. Зараз цю роботу у вас виконують три людини, двоє з яких є ветеранами АТО. У 14-15 роках була тільки Оля.

У неї непростий характер, ми неодноразово і сильно конфліктували. Нам було дуже непросто працювати разом, адже Оля багато у чому мій антипод. Але ніхто так гарно не доповнює один одного, як антиподи. Ми обоє це розуміли і це зробило тільки сильнішим наш фонд.

В Олі були три найважливіші для мене речі:
А) Надлюдська мотивація і патріотизм – Оля, для якої немає нічого важливішого за дитину та сім’ю, впахувала трохи не цілодобово;
Б) Сміливість – Оля була під чисельними обстрілами, об’їздивши за час своєї роботи майже усю лінію зіткнення. Оля дивом не отримала поранень та контузій. Але вона ніколи не жалілася на ці недоліки своєї посади;
В) Порядність – я можу бути згоден чи не згоден з Олиною думкою, але я готовий поклястися на чому завгодно, що Оля ніколи не вкрала ні копійки і не написала нещирого чи заказушного рядка.

Як я казав, за час її роботи у фонді між нами було усяке. Але я жодного разу не сумнівався у цих трьох її якостях. А усе інше для мене другорядне.

Зараз Оля – журналіст. Нещодавно вона написала кілька постів, у яких вимагала певних кадрових рішень в одній з піхотних бригад. Ми свідомо не чіпали цю тему з двох причин:

А) Кадрові рішення – це дуже тонка тема і ми втручалися у них лише, коли були впевнені у своїй правоті і відсутності іншого виходу. Ставалося це двічі: коли відстоювали полковника Кривоноса і коли домоглися відставки керівника флоту. Ми розуміємо, що можемо бути неправі. Ми бачили приклади, коли з заміною командира бригада розсипалася, але потім збиралася наново і ставала сильнішою. Так само ми бачили випадки, коли бригада не збиралася докупи ще дуже тривалий час.

Б) Нам з цими командирами іще працювати і після публічного конфлікту він може тупо не пустити нас у підрозділи, після чого загинуть ні в чому неповинні люди. Тому у випадку, коли ми впевнені, ми піднімаємо питання тихо і без галасу на рівні перших осіб ЗСУ. Досвід цей доволі позитивний і дозволяє нам впливати, не псуючи імідж Збройних Сил і не виносячи сміття з дому, яким для нас давно стала армія.

Але, на превеликий жаль, ми змушені втрутитися зараз. Після того як низка підрозділів у відповідь на пости Олі почала перепощувати трішки недолугі тексти проти неї, а у коментарях в її бік лунали слова, за які Facebook, взагалі-то має банити на місяць через сексизм і порівняння людини з тваринами. Крім того, уже з’являється інформація про те, що наказ попрацювати проти Олі уже отримав Центр інформаційно-психологічних операцій, який взагалі-то має працювати проти наших ворогів. Ми спеціально не даємо посилань, щоб не ганьбити ЗСУ, але знайти їх не складно, якщо умієте користуватися пошуком у Facebook.

Ми вважаємо таку ситуацію ганебною і такою, що свідчить про низький рівень професійної підготовки деяких посадових осіб. Ми вважаємо, що з усіх варіантів розвитку цієї ситуації був обраний найгірший і найбільш трешовий для самих же Збройних Сил.

Ми просимо припинити цькування людини, яка зробила значний вклад у розбудову Збройних Сил і нашого фонду. Після чого перейти до конструктивного діалогу.

Зі свого досвіду скажу, що ми з Степан Полторак познайомились у час, коли ми підняли бучу навколо Сергія Кривоноса і концепції розвитку Командування Сил спеціальних операцій ЗС України. Тоді дуже пізно ввечері Степан Тимофійович набрав мене, наступного дня він зустрівся зі мною та Кривоносом по черзі, питання було знято і після цього 99% конфліктних питань з Міністерство оборони України та Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine ми вирішуємо без галасу і репутаційних втрат для обох сторін. Я дуже вдячний міністру за той надзвичайно мудрий вчинок. Того вечора він викликав у мене величезну повагу, як людина, якій реально небайдужа думка громадськості і яка не ховається від неї за кордонами охорони. Такої ж мудрості я бажаю і тим, хто намагається вести війну проти Олі.

До речі, того вечора міністр оборони спочатку набрав її, бо у 2015-му військові знали, в першу чергу, номер Олі.

А взагалі, я дуже сподіваюся, що сталося просте непорозуміння і цю тему більше не доведеться підіймати. У нас і так багато роботи. Не хочеться марнувати свій час на треш і боротьбу з тими, кому ми уже чотири роки допомагаємо. Нам же не доведеться? Правда?

Vitaliy Deynega,
Засновник Фонду «Повернись Живим»

При этом ГШ и МО пытаются отмыть честь запачканного мундира не методом открытого спора и диалога с представителями СМИ, а методом вбросов в соцсети и темников времен Януковича. В частности, провал военной компании по травле журналиста Ольги Решетиловой вскрыл волонтер Роман Синицын:

Прес-офіцерам механізованих бригад та обласних військових комісаріатів в годинний термін з моменту розміщення на сторінці Оперативного Командування публікації всоціальній мережі "Фейсбук" у всесвітній мережі Інтернет зробити поширення публікації без правок та уточнень.

Активізувати розміщення позитивних реакцій ("лайк") під публікаціями користувачів з коментарями: "решетилова - журнашлюшка" і "мещєрякова тупа курка"

🤦🏻‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏽‍♂️🤦🏾‍♂️🤦🏿‍♂️🤦‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏾‍♀️🤦🏿‍♀️

Про виконання доповісти в письмовому вигляді.

У вас антикризові комунікації зламались.
Приблизно така ж фігня була коли збивали гайдука.
Якісь смішні і недолугі потуги щось розрулити в інфопросторі.
Тут правда трішки покреатівнєє і ресурснєє але все одно смішно виглядає.
Тобто сумно.

Как отмечает в своем посте Марина Комарова, Ольга Решетилова вскрыла гнойник на теле ВСУ, за что сегодня со стороны армии пытаются травить, как самого журналиста, так и тех, кто ее поддерживает даже внутри самих ВСУ:

Якби в прес-службі МО, чи ГШ чи хто там займається реагуванням на критику в інтернеті, працювали люди з мізками, то реакція на викладений Ольгою Решетиловою пост про ситуацію з комбригами була б: «До уваги прийнято. Буде призначено перевірку». І перевірка зайняла б невизначений час. І все.

Але замість такого простого шляху, який лежить на поверхні, обрали, чомусь, самий неадекватний: почати мочилово Ольги, викладати пости, які по-дєбільному написані, примушувати прес-служби бригад їх перепощувати в обов‘язковому порядку та, саме цікаве, долучити до цього центр ІПСО. Центр ІПСО, епрст, який повинен займатися протидією російській пропаганді. Займається мочиловом журналістки Решетиловой, omg🤦🏻‍♀️ При чому, не дуже вдало. Навіть, зоооовсім не дуже вдало. І ці люди протидіють рос.пропаганді??? Мда, з таким настроєнієм ми слоненятко точно не продамо...

На далі ще цікавіше.
Оперативне командування Захід опубліковало пост(той самий, що повинні перепостити всі бригади) та отримало в коментарях конструктивну критику від діючого офіцера однієї з бригад Наталії Мещерякової. І тут вже почалося мочилово Наталії. Почитайте коментарі. https://www.facebook.com/pressOKzahid/posts/1890338390988363
Це таке дніще, що просто на голову не налазить. І це прес-служба ОК Захід. Це ЗСУ, епрст!!!
Ви просто вдумайтесь: пресс-служба ОК Захід лайкає коментарі, де діючу жінку-офіцера називать «тупою куркою у спідниці». Чи те, де їі називають «сєпарськім ботом з лівою аватаркою». Ви хоч розбериться, з ким розмовляєте для початку, охфіцери прес-служби ОК Захід. А то демонструєте свою убогу совкову тупість.

Це.Просто.Дніще.ЗСУ.

Ох і гнойнік вскрила Решетилова...

Сама Ольга Решетилова с улыбкой смотри на жалкие потуги опорочить ее имя и уверена в том, что журналистское сообщество Украины будет на ее стороне, как и подавляющее большинство украинцев, которые имеют право и хотят знать правду.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling