Экономика

Гройсман: Экономические реформы дают возможность аккумулировать ресурс роста, а не заимствований

17 мая 2018 13:28

кономічні та соціальні реформи, які наразі проводить Уряд, дозволяють акумулювати ресурс економічного зростання, можливостей економіки, а не ресурс запозичень, які формують боргове навантаження на бюджет. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час виїзного засідання колегії Міністерства соціальної політики України, яке сьогодні проходить у Харкові за участі представників регіональних органів Мінсоцполітики, обласних та районних адміністрацій об’єднаних громад.

«Головний пріоритет роботи Уряду – економіка, яка має абсолютно якісні можливості для зростання. А зростання – це можливість забезпечення людей роботою, зарплатою, це змінюватиме життя в країні в багатьох сферах», - сказав Володимир Гройсман.

Він навів цифри Державної служби статистики, за якими в 1 кварталі поточного року зростання ВВП становило 3,1%.

«Цифра в 3% говорить про те, що ми починаємо відновлювати зростання. І говорячи мовою реальних цифр зростання в 3-5% означає вироблення на 471 млрд грн продукції і послуг більше, аніж в минулому році. Зростання в понад 5% - реальне і відповідає нашим можливостям. Це нові робочі місця, вищі зарплати, формування зростаючих місцевих та центрального бюджетів», - наголосив Володимир Гройсман.

Глава Уряду наголосив, що все, зароблене економікою, буде інвестовано в життя громадян. А це – оновлена система освіти та підготовки кваліфікованих кадрів для потреб ринку, модернізована система охорони здоров’я, нова інфраструктура, яка в тому числі посилює заходи безпеки, а також ефективна система соціального захисту для тих, хто цього реально потребує. Мова передусім про систему субсидій, яка наразі стає більш адресною і реформується в бік подальшої монетизації, а також систему надання соціальної допомоги різним категоріям громадян за принципом «кошти ходять за людиною» та в умовах «прозорих офісів», реально пристосованих до потреб людей.

«Ресурс, який ми акумулюємо, це ресурс не запозичень, а ресурс національної економіки, - сказав Володимир Гройсман. – Зараз перед нами стоїть багато викликів, і якісна система соціального захисту також стає глобальним питанням. Тож будь-яку потребу людини маємо пропускати через серце, і тоді у нас буде успіх в усьому».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling