Политика

С начала суток боевики дважды обстреляли Зайцево

20 мая 2018 16:35

Українська сторона СЦКК: З початку доби бойовики збройних формувань РФ двічі обстріляли населений пункт Зайцеве, та продовжують дестабілізувати ситуацію у районі ДФС поблизу Авдіївки.

Українська сторона СЦКК констатує, що протягом останніх днів, обстановка в зоні проведення Операції об’єднаних сил на лінії розмежування сторін має тенденцію до загострення. Цинічно порушуючи режим тиші, бойовики збройних формувань РФ продовжують застосовувати озброєння по позиціях ЗС України, цивільній та промисловій інфраструктурі Донбасу, яке відповідно до Мінських домовленостей мало бути відведено у визначені райони зберігання.

Зокрема, з початку доби, станом на 13.30 хвилин, бойовики збройних формувань РФ більше 22 разів порушували режим припинення вогню, 12 із яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. По позиціям ЗС України та цивільній інфраструктурі застосовано щонайменше 249снарядів та мін.

Так, з початку доби, бойовики двічі обстріляли населений пункт Зайцеве, здійснивши при цьому 10 пострілів з артилерійських системем 122 калібру, та 32 постріли із мінометів 120 калібру.

За результатами фотофіксації проведеної цього дня спостерігачами мобільної групи СЦКК, задокументовано пряме влучення міни у приватні будинки та господарські будівлі по вулиці вул. Вернадського 8, 57.
Унаслідок розриву міни, зруйновано повністю один будинок, в іншому пошкоджено вікна та стіни.

На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав. Про зазначене повідомлено СММ ОБСЄ.

Також, російсько-окупаційні війська продовжують дестабілізувати ситуацію у 15 кілометровій зоні навколо ДФС, що поблизу населеного пункт Авдіївка. Близько 05.20 хвилин ранку противник здійснив 20 пострілів по цьому району із РСЗВ «Град». Обстріл району ДФС противник здійснював незважаючи на встановлення у цьому районі чергового режиму тиші, рішення про яке було прийняте днем раніше.

Українська сторона СЦКК наголошує: На території Донецької фільтрувальної станції зберігається більше 5,8 тон рідинного хлору, який використовується для очищення води. У разі пошкодження ємкостей з цією потенційно небезпечною речовиною, без води може залишиться майже 500 000 місцевого населення по обидві сторони лінії зіткнення.

Як і інші критичні об’єкти цивільної інфраструктури Донбасу, ДФС знаходяться під особливою увагою Збройних Сил України щодо недопущення в місцях їхнього розташування будь яких порушень режиму припинення вогню, навіть коли ЗС України змушені відкривати вогонь у відповідь. Всі ці об’єкти мають постійні гарантії безпеки з боку ЗС України, у той час як, з боку збройних формувань РФ такі гарантії систематично порушуються, що свідчить, про їхню абсолютну незацікавленість у забезпеченні екологічної безпеки регіону та у відновленні цивільної інфраструктури Донбасу.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling