Криминал

От медика до старосты группы. Полиция показала мздоимцев, задержанных в Украине за одни сутки (+фото)

23 мая 2018 15:55

У Києві затримали одного з керівників театру, на Полтавщині ‑ секретаря екзаменаційної комісії університету та старосту групи, в Івано-Франківській області ‑ медика, у м. Дніпро ‑ службовця ДФС, а у Черкаській області ‑ експерта інституту судових експертиз.

У вівторок, 22 травня, оперативники Управління захисту економіки в м. Києві Нацполіції, слідчі Солом’янського управління поліції за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №9 затримали заступника директора Київського муніципального академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва.

За надання в оренду приміщень театру для проведення відеозйомок один з керівників театру вимагав 200 тисяч гривень неправомірної вигоди. Затримали його у приміщенні театру під час отримання всієї суми хабара.

На Полтавщині у хабарництві були викриті секретар екзаменаційної комісії вищого навчального закладу та староста групи. За певну «винагороду» допомагали студентам заочної форми навчання складати державні іспити та заліки.

Так, працівниками управління захисту економіки в Полтавській області спільно з управлінням СБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області задокументовано факт вимагання з 22 студентів за здачу одного випускного державного іспиту 66 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Затримали обох зловмисників під час одержання неправомірної вигоди. Крім того, під час обшуку деканату правоохоронці вилучили ще понад 40 тисяч гривень, які були розкладені по конвертах з позначенням навчальних груп та осіб, яким вони призначалися.

На Прикарпатті медик вимагав від місцевої мешканки кошти за працевлаштування. Дві тисячі євро неправомірної вигоди ‑ за посаду медичної сестри.

Старша медсестра була затримана оперативниками управління захисту економіки в Івано-Франківській області Нацполіції, слідчими Головного управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області у приміщенні лікарні.

У м. Дніпро поліцейські затримали працівника фіскальної служби, якій отримав у якості неправомірної вигоди талони на 500 літрів пального.

Працівники управління захисту економіки Нацполіції та УСБУ в Дніпропетровській області спільно з працівниками військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону встановили, що неправомірну вигоду вимагав за здійснення громадянином безперешкодної реалізації пального через мережу АЗС, розташованих на території Дніпропетровської області.

Враховуючи специфіку діяльності суб’єкта підприємницької діяльності, фігурант мав намір щомісячно отримувати хабар у вигляді пального ‑ 500 літрів бензину.

Працівника фіскальної служби затримано 22 травня у приміщенні одного з кафе місто Дніпро під час одержання чергового хабара. Фігурант отримав талони на 500 літрів бензину, що є еквівалентом 16 тисячам гривень.

Крім того, на Черкащині оперативники обласного управління захист економіки Нацполіції викрили експерта інституту судових експертиз, який вимагав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Кошти вимагав за прискорення термінів проведення експертизи та встановлення максимально можливої суми грошової компенсації завданої моральної шкоди. 22 травня дану особу було затримано в службовому кабінеті під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 1500 гривень.

Загалом упродовж 22 квітня працівники територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції спільно з іншими підрозділами викрили 6 осіб, які отримали від громадян 345 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Джерело: Департамент захисту економіки Національної поліції України


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling