Общество

Мариупольские гвардейцы пригласили в гости школьников (фото)

25 мая 2018 22:07

Перед учнями навчальних закладів гостинно відкрились двері військової частини 3057 Східного ОТО, гвардійці якої виконують завдання в складі Операції Об`єднаних сил.

Як проходить служба, чому вчаться нацгвардійці та чим насичені їхні будні? Саме це цікавило школярів, котрі змогли побачити все на власні очі.

Більшість з них вперше ознайомились із озброєнням та технічним оснащенням військовослужбовців, а відтак представлені засоби індивідуального захисту, бронежилети, різноманітна зброя викликали непідробний інтерес та захоплення у молоді. На всі запитання, які цікавили школярів відповів заступник командира частини по роботі з особовим складом підполковник Ігор Юхимчук.

Неабиякий інтерес викликало тренування службових собак. Кінологи представили дітлахам проходження чотирилапими вихованцями смуги перешкод, процес затримання правопорушника та пошук вибухонебезпечних предметів. Позитивні емоції переповнювали присутніх і вони віддячили кінологам та їх підлеглим аплодисментами.

«Мало хто замислюється, скільки часу, вміння та сил необхідно для виховання справді елітного службового бійця. Собаку треба постійно тренувати та підтримувати її робочі якості, щоденно удосконалювати її навички. І звичайною практикою є давати фізичні навантаження для собаки та постійно збільшувати їх. Але вимоги до кінолога теж великі. Якщо вони працюють у команді із своїм вихованцем, то повинні бути фізично підготовлені та завжди готові до виконання завдань» – розповідає начальник кінологічної служби старший лейтенант Олексій Захарченко.

По завершенню візиту діти запевнили, що отримали користь та задоволення, побажали військовослужбовцям успіхів у службі та сил у боротьбі за незалежність України.

Марина Макарова

Фото Галина Фалько


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling