Харьков

Специалисты НАТО учат будущих офицеров Национальной гвардии управлять кризисными ситуациями

30 мая 2018 21:02

В Національній академії Національної гвардії України розпочався черговий курс НАТО. Цього разу він присвячений кризовому управлінню. Лекторами курсу стали представники Програми Професійного розвитку Офісу зв'язку НАТО в Україні та українські експерти, які мають досвід участі в бойових діях.

Відкрив курс Менеджер Програми Професійного розвитку Ове Уруп-Медсен. Він відзначив, що нинішня безпекова ситуація, в якій Україні доводиться обстоювати свої національні інтереси, є вкрай складною. Він розповів про основні принципи комплексного управління та концепцію дій у надзвичайних ситуаціях, які на практиці використовують експерти НАТО.

Загалом курс триватиме в Академії протягом двох днів. Він включає практичні та теоретичні заняття. Під час практичних тренінгів курсанти відпрацьовують завдання, які моделюють лектори.

Під час практики, аудиторію курсантів розподілили на групи, кожна з яких отримали своє завдання. Після тридцяти хвилинного обговорення, кожна група захищала своє рішення. В перший день тренувань завдання були присвячені врегулюванню кризових ситуацій на території проведення операції об’єднаних сил.

«Наше головне завдання – це більш детальніше ознайомити майбутніх офіцерів з основними принципами діяльності НАТО. Я впевнений, що ці знання обов’язково допоможуть нашим випускникам у вирішенні службово-бойових завдань під час проходження служби у військах. Враховуючи те, що такі курси регулярно проводяться на базі нашого навчального закладу, можна стверджувати, що офіцери, яких ми готуємо, будуть достатньо підготовлені до участі у заходах службової діяльності на міжнародній арені», - зазначив перший заступник начальника Академії з навчально-методичної та наукової роботи полковник Олександр Морозов.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling