Политика

Супрун: четверо осужденных Россией украинцев голодают

2 июня 2018 18:01

Об этом на своей странице в Facebook написала и.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун.

По всьому світу сьогодні українці та небайдужі люди вимагають звільнення Олега Сенцова і всіх українців, які стали бранцями режиму Путіна. Ув'язнені стали жертвами війни Росії проти України.

Від 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування за свободу в’язнів сумління, яких утримує російська політична влада. Сьогодні наш Олег голодує 20 день. Він налаштований рішуче та готовий йти до кінця - або Кремль почне виконувати його вимоги, або Олег загине.

До нього та до інших бранців Кремля не допускають ані українських, ані міжнародних лікарів. Вони повільно, але невідворотно помирають.

31 травня голодування також оголосив ув'язнений кримський активіст Олександр Кольченко - він вимагає звільнити Олега Сенцова. Його також засудили за сфабрикованими звинуваченнями за начебто тероризм. Олександр без їжі 3-й день.

Раніше, у знак солідарності з Олегом, голодування оголосив ув'язнений в Росії український солдат Олександр Шумков. Його голодування триває вже 10 днів.

Найдовше голодує засуджений Росією в анексованому Криму український активіст Володимир Балух - 76-й день! Прокремлівський суд визнав його винним за збереження боєприпасів, натомість правозахисники зазначають, що його заарештували за прапор України на його власному подвір'ї.

Зараз, коли у РФ проходитиме чемпіонат світу з футболу, росіяни мають на кожному кроці чути вимогу волі для українців. Борці з кремлівським імперіалізмом, зрештою, захищають весь світ.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling