Харьков

Нацгвардия доставила седьмой международный гуманитарный груз в Луганскую область (фото)

4 июня 2018 13:40

Підрозділи Нацгвардії у складі Об’єднаних сил доставили до Луганської області вже 7-й за останні два роки міжнародний вантаж із гуманітарним майном для цивільного населення Донбасу.

Цього разу волонтерські організації Латвійської Республіки та Швеції зібрали та передали мешканцям українського Донбасу 12 тон гуманітарного вантажу: текстиль, одяг, продукти харчування, іграшки.

Для передачі та розподілу міжнародної допомоги прибула поважна латвійська делегація на чолі з Повноважним та Надзвичайним послом Латвійської Республіки в України Юрісом Пойкасом та координаційна група Національної гвардії України на чолі із заступником командувача НГУ по роботі з особовим складом генерал-лейтенантом Ярославом Сподарем.

Міжнародний гуманітарний конвой на гвардійських автомобілях 4 червня прибув до міста Сєверодонецьк, Луганської області. З нагоди його прибуття в приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації відбулася робоча зустріч делегації із виконуючим обов’язки, заступником голови обласної державної адміністрації Луганської області Юрієм Клименко.

Сторони обговорили гуманітарну складову двосторонньої співпраці. Зокрема, Юрій Клименко наголосив на важливості міжнародної допомоги місцевим мешканцям Луганщини, які постраждали в результаті обстрілів мирних населених пунктів.

«Сьогодні до нас завітали представники Латвії і надали мешканцям Луганської області гуманітарну допомогу. Для нас сьогодні дуже важлива підтримка і допомога від країн-членів Європейського Союзу в нинішній складній для нас ситуації», - сказав Юрій Клименко.

Він зазначив, що міжнародний гуманітарний конвой направиться з Сєверодонецька в населені пункти уздовж лінії розмежування в Луганській області. Кінцевий пункт прибуття - Станиця Луганська, де вантаж буде розподілений по дитячих будинках і серед мешканців, які найбільше постраждали від обстрілів.

«Ми дуже добре розуміємо ситуацію в Україні і, зокрема, на Луганщині і дуже раді вам допомогти. Я вважаю, що це не тільки гуманітарна допомога, але це також акт політичної підтримки. Ми дуже вдячні Швеції, яка теж допомагала в організації цього гуманітарного вантажу. Ми будемо продовжувати допомагати Україні», - наголосив посол Латвії в Україні Юріс Пойкас.

Він також подякував Національній гвардії України за сприяння в доставці вантажу в район проведення Операції Об’єднаних сил.

«У нас дуже добрі стосунки з Нацгвардією, вона завжди допомагала та підтримувала наші проекти. І це лише один проект, який ми маємо між Національною гвардією України та Латвією. І коли ми їдемо на Донбас Національна гвардія завжди нас підтримує. Це вже 7-й гуманітарний конвой за два роки», - підкреслив Юріс Пойкас.

У свою чергу генерал-лейтенант Ярослав Сподар відмітив, що захист і підтримка мирного населення - це справа усіх військових формувань та правоохоронних органів, які знаходять в районі проведення Операції Об’єднаних сил.

«У питаннях військово-цивільного співробітництва Національна гвардія України, як і всі приділяє особливу увагу забезпеченню цивільного населення. Хочу запевнити, що Національна гвардія України і надалі буде робити все можливе, щоб забезпечити мирне населення і довозити цей гуманітарний вантаж у самі небезпечні райони і населені пункти не тільки Луганської, а й Донецької області», - запевнив заступник командувача НГУ по роботі з особовим складом.

Нагадаємо, що гуманітарна допомога (одяг, текстильні матеріали, взуття та іграшки) було зібрано волонтерськими організаціями Латвії і Швеції та направлено в Україну. За останні два роки це вже далеко не перша акція надання гуманітарної допомоги для населення Донбасу. І щоразу організацію візиту Латвійської делегації, координацію із керівництвом обласних державних адміністрацій та транспортування майна до населених пунктів Донеччини та Луганщини здійснюють військовослужбовці Нацгвардії.

Прес-служба НГУ,

фото Дмитра Образцова


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling