Политика

В Кабмине прокомментировали заявление Гройсмана

4 июня 2018 14:00

Для Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана створення антикорупційного суду є принциповим питанням, саме тому він заявив має намір подати у відставку.

Так прокоментував міністр Кабінету міністр Олександр Саєнко заяву Гройсмана, повідомляє Укрінформ.

“Це було непросте рішення. Про готовність піти в той час, коли ми домоглися росту, який економіка демонструє 9 квартал поспіль. Коли реформи на марші, а деякі з них вже починають давати результати”, - написав Саєнко.

Урядовець наголосив, що без справжньої боротьби з корупцією не буде справжніх реформ. “Незалежний і справедливий антикорупційний суд – це принципове питання. Всі інші варіанти – це як лікувати важку хворобу заговорами, я в це не вірю. Ми готові відстоювати те, у що віримо. І готові за це боротися”, - підкреслив він.

Саєнко відзначив, що протягом останніх років уряд послідовно створював систему боротьби з корупцією. “Ми почали реформу системи держаного управління, в результаті якої модернізуємо державний апарат. До влади приходять молоді люди, позбавлені «гену» корупції, з креативним мисленням і новими підходами рішення державних проблем. Але все це наповнення не запрацює, без повністю сформованого ефективного механізму протидії корупції. І в цьому контексті створення незалежного і справедливого антикорупційного суду – це критичне питання”, - додав він.

За його словами, влада має поставити крапку у цьому питанні. “Україна не може рухатися вперед без формування справжньої довіри. Як внутрішньої довіри – з боку громадян, які чекають від влади змін і які прагнуть європейських цінностей, так і зовнішньої довіри - з боку інвесторів, наших міжнародних партнерів”, - підкреслив урядовець.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling