Харьков

В Харькове пройдут "Игры Героев"

7 июня 2018 07:14

9 червня о 15:00 в Харкові в сквері на площі Свободи почнуться Всеукраїнські змагання з кросфіту «Ігри героїв» - змагань, що покликані продемонструвати: в житті є місце для перемог над собою.

Ігри героїв (англ. Games Heroes) — спортивні змагання ветеранів з інвалідністю. Ігри були започатковані в США, а з 21 травня 2016 року проводяться і серед ветеранів Збройних сил України, а також цивільних з інвалідністю. Головна мета «Ігор героїв» — психологічна та фізкультурно-спортивна реабілітація бійців, соціальна адаптація людей з інвалідністю, впровадження та поширення спортивного руху серед молоді, малозахищених та соціально вразливих верств населення.

Змагання відбуваються в декілька етапів; в Харкові проходитиме перший цьогорічний етап, а вже в вересні 2018 року в Києві відбудеться всеукраїнський фінал змагань.

Виступи включають в себе силовий фітнес, стрільбу, стронгмен, кросфіт. В Харкові відбуватимуться змагання саме з кросфіту.

Кросфіт є програмою вправ на силу та витривалість, до складу якої входять переважно добірки аеробних вправ, зарядки та важкої атлетики і функціонального багатоборства.

16 ветеранів АТО - спортсменів з різних міст України (Київ, Одеса, Дніпро, Львів, Миколаїв та інші) приїжджають до Харкова на товариську зустріч зі своїми побратимами, щоб продемонструвати свій незламний дух.
Одним з учасників змагань в Харкові буде і Роман Линдов - молодий чоловік, що отримав поранення (втратив кисть руки та отримав опік 30% поверхні тіла) під час Майдану взимку 2013/2014 р., а тепер став найсильнішим адаптивним кросфіт-атлетом України.

“Ігри героїв” - волонтерський проект. Підготовкой спортсменів займаються декілька залів по Україні - в Харкові, Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Львові. Всі тренери працюють на безоплатній основі. Завдяки участі в цьому проекті, два ветерана-спортсмена, отримавши перемогу на всеукраїнських змаганнях з кросфіту, їдуть цим літом на міжнародні змагання з кросфіту до Канади. Серед тих, хто їде до Канади, є і Роман Линдов.

“Учасники змагань прагнуть своїм особистим прикладом показати іншим людям з інвалідністю, що їм під силу жити повноцінним життям. Ми мотивуємо своїм проектом людей з інвалідністю - ветеранів, цивільних ,- займатися спортом”, - каже ініціатор змагань в Україні Євген Коваль.

«Наша мета – допомогти ветеранам та цивільним зберегти віру в себе, в свої сили, та продемонструвати всім іншим: відсутність кінцівки – це не відсутність сили духу, це лише виклик», - розповідає керівник проекту в Харкові, керівник напряму реабілітаційної допомоги пораненим БО «Благодійний фонд «Харків з тобою» Олександр Гончаров.

Під час проведення змагань свої вміння продемонструють також ветерани АТО, чемпіони паралімпіад та професійні спортсмени.

Змагання почнуться о 15:00 у сквері на площі Свободи та будуть проходити до 17:00, а після оголошення нагород, для глядачів та учасників змагань відбудеться концерт улюбленця публіки, відомого по телевізійним шоу “Хвилина слави” та “Україна має талант” співака - Олександра Кварти.

Організатори запрошують прийти та підтримати героїв, бо саме підтримка друзів, всього народу України дає сили для життя, надихає на заняття спортом.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling