Политика

На Донбассе заочно приговорена к 8 годам тюрьмы сотрудница "Министерства обороны ДНР"

8 июня 2018 18:14

За результатами розгляду обвинувального акту, направленого прокуратурою Донецької області до Костянтинівського міськрайонного суду, до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна засуджено 53-річну жінку, яка визнана винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Прокуратурою доведено, що мешканка м. Донецька у 2014 році з ідейних та політичних міркувань вступила до лав незаконного збройного військового формування так званої «ДНР». З серпня 2014 року жінку призначено на посаду заступника начальника відділу нагород «Міністерства оборони ДНР», де вона отримала військове звання майор.

Одним із завдань, покладених керівництвом терористичної організації «ДНР» на жінку, було здійснення збору, аналізу та передачі терористам даних про місця дислокації, маршрути пересування, кількість та вогневі позиції військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України та інших військових формувань України.

У листопаді того ж року активну учасницю псевдореспубліки обрано депутатом «Народної ради ДНР». Крім того засуджена займає посаду «заступника голови комітету народної ради по конституційному законодавству і міському будівництву ДНР».

Жінка наразі переховується від органів слідства та суду на окупованій території Донецької області. Проте, за результатами спеціального судового провадження її визнано винною у скоєння інкримінованого злочину.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling