Политика

Варченко рассказал о сути плана деоккупации ОРДИЛО (видео)

14 июня 2018 21:48

Радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іван Варченко в ефірі 5 каналу розповів про суть плану деокупації ОРДЛО, чому виконання плану затягується і хто насправді може допомогти його реалізації.

"Якщо європейське світове співтовариство і не готове на сьогоднішні до повноцінної миротворчої місії (ООН на Донбасі – 5.UA), то, як ми бачимо, такої готовності зараз не демонструє. Зараз тягнеться цей процес і може затягнутись на роки, а ми розуміємо, що час працює проти України, тому що звикають люди на тій території і у нас дуже багато прикладів, навіть Північна Корея, Радянський Союз, коли люди себе переконують, що краще жити бідно, але гордо, ніж гідно і заможно. Чим більше затягуємо, тим більше консервуємо ситуацію", – сказав Варченко.

І додав: "Тобто стратегія в тому, що, якщо Європа і світ не готові до миротворчої місії в 20 чи 40 тисяч, а готові на дві тисячі, то ось вам поле, в якому можна ефективно задіяти дві тисячі миротворців. Ось вам місто Горлівка і Новоазовський район. Давайте там відпрацюємо миротворчу операцію і впродовж дуже короткого часу зусиллями всієї нашої держави та партнерів покажемо, що це добре і дамо потужний сигнал на інші території", – зазначив Варченко.

Також, радник міністра внутрішніх справ сказав, що у плану деокупації ОРДЛО на сьогоднішній день є багато слабких місць: "Я не відкрию секрет, якщо скажу, що у плані багато "ахілесових пят", є достатньо речей, які є недоліками. У нас немає Криму, немає Донбасу, є Російська Федирація, яка незацікавлена в тому, щоб віддавати території, не отримавши дуже багато взамін".


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling