Криминал

На Киевщине солдат-контрактник резко передумал служить в ВСУ и сбежал

15 июня 2018 19:26

За звинуваченням військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України солдат військової служби за контрактом, який не з’явився до військової частини після проходження фахової підготовки в навчальному центрі, засуджений до 4 років позбавлення волі.

Встановлено, що обвинувачений проходив військову службу у підрозділі військової частини, який дислокується в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області на посаді розвідника-далекомірника самохідного – артилерійського дивізіону.

З 03.10.2017 по 16.11.2017, усвідомлюючи суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, він, діючи без дозволу відповідних начальників та командирів, без поважних причин, не з’явився на військову службу до військової частини. Згодом вказаний військовослужбовець був притягнутий до кримінальної відповідальності та засуджений Дарницьким районним судом м. Києва до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на один рік.

Проте, з 13.03.2018 по 14.04.2018, солдат-контрактник, зрадивши військовій присязі, знову не з’являвся до місця проходження служби, порушуючи військові статути та діюче законодавство України. Слідством встановлено, що дезертир діяв умисно, без поважних на те причин, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння та передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

14.03.2018 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону за фактом нез’явлення правопорушника на службу до військової частини без поважних причин відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 407 Кримінального кодексу України.

16.04.2017 досудове розслідування кримінального провадження за вказаним фактом було завершено, а обвинувальний акт скеровано до Дарницького районного суду м. Києва.

12.06.2018 року Дарницький районний суд м. Києва, прийнявши до уваги беззаперечні докази військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України, виніс обвинуваченому вирок із приєднанням частково невідбутої частини покарання та призначив йому реальну міру покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки.

Довідково:
• ч. 4 ст. 407 КК України, «Самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене військовослужбовцем строкової служби чи військовослужбовцем (крім строкової служби), - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років».


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling