Харьков

Военнослужащие Харьковского гарнизона сдали кровь для раненых

15 июня 2018 17:50

Військовослужбовці Харківського гарнізону взяли участь у здачі крові для потреб військових, які зазнали поранень чи ушкоджень в районі проведення ООС.

За словами начальника гарнізону генерал-майора Олександра Турінського, офіцери та курсанти навчальних закладів Харківщини, військовослужбовці частин гарнізону добровільно долучилися до збору донорської крові та плазми, присвяченого святкуванню Всесвітнього Дня донора 14 червня, який проходить під гаслом: «Думай про інших. Здай кров. Поділись життям».

В нелегкі для України часи переливання компонентів крові є шансом на збереження життя багатьом пораненим мешканцям та бійцям ООС, які стоять на захисті нашої країни. Сьогодні на Харківщині 94 відсотків запасів крові забезпечуються завдяки добровільним безоплатним донорам.

Тільки протягом одного дня було здано понад 10 літрів крові, яку спрямують на потреби пацієнтів Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, більша частина якої належить до дефіцитних груп крові та резус-факторів.


Хотите первыми узнавать о главных событиях в Украине - подписывайтесь на наш Telegram-канал

ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling